Blog pieter

afbeelding van Pieter

Beleidsmedewerker detentie, terugkeer en minderjarigen bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen (tot 14 maart 2015).

website Pieter »

Eergisteren ontmoette ik Navid Sharifi in het gesloten centrum van Brugge. Inmiddels pleiten N-VA, sp.a en Groen voor een kinderpardon, een regeling waarbij jongeren die als minderjarige in België aankwamen en die bij ons een toekomst opbouwden onder bepaalde voorwaarden niet meer naar hun thuisland kunnen terug gestuurd worden. Zulke regeling komt er beter vandaag dan morgen. Navid’s toekomst... klik om verder te gaan »

Yahia Hakomme op de Syrië avond

De sprekers op de gespreksavond van Vluchtelingenwerk over Syrische activisten in de KVS wezen op een prangend probleem: waarom blijven de Europese grenzen dicht terwijl er een vluchtelingencrisis in de regio woedt? Vluchtelingenwerk schreef in onze opinie in De Morgen (waaraan ik meeschreef) dat politici hun mond vol hebben van solidariteit met Syrische vluchtelingen, maar dat de... klik om verder te gaan »

Vluchtelingenkamp Griekenland (c) Reuters

In mei 2012 begon Griekenland met de bouw van een gemilitariseerd detentiekamp voor tweeduizend migranten en asielzoekers. Vluchtelingenwerk kon het Amygdaleza kamp eind vorig jaar bezoeken.

Oorlog tegen asielzoekers en migranten

Aan de ingang van de politieacademie nodigt de agent me uit hem te volgen naar het detentiekamp. Opeens zie ik het kamp. Kooien met verschillende ondoordringbare... klik om verder te gaan »