Blog thomas

afbeelding van thomas

Thomas Pieters (33) is als humanistisch internationalist begaan met het lot van vluchtelingen. Deze zomer werkt en praat hij als vrijwilliger met vluchtelingen in en rond Athene.

Enkele weken geleden leerde ik een jonge Pakistaan kennen. Zijn naam is Mustafa en hij is ergens rond de dertig. Mustafa kwam negen maanden geleden aan in Mitilini op Lesvos. Hij vertrok er snel, de Griekse eilanden zijn allesbehalve warm in de winter, en kwam via een aantal omwegen aan in Athene. Hij vond zijn weg naar het Victoriaplein, een verzamelpunt voor wie geen onderdak kan vinden in... klik om verder te gaan »

Het vluchtelingenkamp in Elliniko bestaat uit drie verschillende deelkampen, gescheiden door een eindeloze vlakte asfalt en prikkeldraad.

Het is moeilijk te beschrijven wat er door je heen gaat als je voor het eerst het grootste vluchtelingenkamp van Athene op de oude luchthaven in Elliniko betreedt.

Tentjes, overal tentjes. Verdomme, het is hier heet. Zijn hier alleen maar die tentjes om te schuilen? Ah nee, daar is een stenen gebouw, daar zal wel wat beschutting zijn … Toch niet. In het gebouw staan enkel nog meer... klik om verder te gaan »