'De beslissing om iemand wel of niet aan te nemen neem ik altijd met mijn hart'

door Tim

We komen aan bij woonzorgcentrum Armonea. Binnen zitten Luwam, Joanna (jobcoach) en Annie (head hospitality Koning Albert Armonea-groep) al op ons te wachten. Luwam heeft net gedaan met werken en we zetten ons in een mooie ruimte om naar hun verhaal te luisteren.

Luwam is 27 jaar en mama van een zoontje van drie. Ze komt uit Eritrea en is daar moeten vluchten. Na een lange tocht is ze in 2015 in België aangekomen. Haar eerste zeven maanden heeft ze hier in een opvangcentrum doorgebracht, terwijl ze in verwachting was. ‘Dat was echt geen gemakkelijke periode,’ vertelt Luwam. ‘Ik sprak geen Nederlands of Engels op dat moment dus dat maakte het nog moeilijker’. De papa van haar zoontje zit momenteel in Rome en kan zich nog niet in België vestigen omdat zijn papieren nog niet in orde zijn, hopelijk kan dit binnenkort wel. Gelukkig krijgt Luwam hulp van vele andere mensen. 

Via het OCMW is Luwam in contact gekomen met jobcoach Joanna en samen hebben ze de wegen geopend voor een veel beter leven. ‘Ik ben heel dankbaar dat ik in contact ben gekomen met Joanna. Dat is één van de beste dingen dat mij ooit overkomen is’. Samen met Joanna heeft ze hard aan haar zelfvertrouwen gewerkt. Ze hebben ook samen uitgezocht wie ze juist is en wat ze wilt doen. Hierdoor konden ze veel gerichter op zoek gaan naar een job. De eerste sollicitatiegesprekken liepen niet altijd even vlot omdat dit nieuw was voor Luwam en ze de taal nog niet volledig beheerste. Samen met Joanna heeft ze hier heel hard op geoefend en ook een cursus Nederlands hielp haar verder op weg. Al dit harde werken heeft ook geloond. 'Dat is één van de beste dingen dat mij ooit overkomen is’

Op een dag stond er een vacature open in de poets- en keukenploeg bij het zorgcentrum Koning Albert Armonea-groep in Brussel. Haar sollicitatiegesprek ging heel vlot en hier ontmoette Luwam nog iemand die haar heel erg zou helpen om een mooi leven in België uit te bouwen. Teamverantwoordelijke Annie nam het sollicitatiegesprek met Luwam af en was meteen enthousiast. ‘Ik zag een jong iemand voor mij met pit en motivatie. Ik zag haar glimlach en voelde haar energie. Ik dacht ‘ja, die wil ik in mijn team’,’ vertelt Annie. ‘Ik heb zelden iemand gezien die zo goed voorbereid is op een sollicitatiegesprek. Ze had een boekje bij zich met mogelijke sollicitatievragen en die had ze dus allemaal mooi voorbereid.’ ‘ja, die wil ik in mijn team’

Annie begeleidt Luwam zo veel mogelijk. Ze organiseren vaak trainingen waar Luwam aan kan deelnemen en van kan bijleren. Binnenkort gaat het project ‘taallessen op de werkvloer’ van Vokans van start. Hierbij worden mensen die het Nederlands niet volledig beheersen via een individueel traject geholpen. Ze krijgen een individuele lesgever die hen helpt. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen snelheid en niveau bijleren. ‘Ik ben heel blij met dit project,’ vertelt Luwam. ‘Op deze manier kan ik mijn Nederlands nog verbeteren en veel bijleren. Dat vind ik heel belangrijk en ik ben dan ook heel dankbaar voor dit project.’ Projecten als deze zijn noodzakelijk omdat mensen die de taal nog niet volledig beheersen vaak weinig tijd hebben voor lessen eens ze beginnen werken. Op deze manier kunnen ze dus blijven werken en tegelijkertijd hun Nederlands verbeteren.

Momenteel woont Luwam in een kangoeroewoning bij twee heel lieve mensen. Ze helpen haar bij alles wat ze kunnen en ze zijn als familie voor haar. ‘Ik noem ze mama en papa omdat ze echt als familie zijn voor mij. Wat ze allemaal doen voor mij is echt ongelooflijk.’ vertelt Luwam. Naast het volledig onder de knie krijgen van het Nederlands heeft Luwam nog een andere droom. Ze wilt het diploma van zorgkundige halen. Ook hierbij willen Annie en Joanna haar helpen. Binnenkort kan ze in het zorgcentrum al eens een dagje meelopen met een zorgkundige om te zien of het iets voor haar is. Ze hebben ook gezocht naar de juiste opleiding die combineerbaar is met haar werk, en deze hebben ze ondertussen gevonden. Deze opleidingen worden georganiseerd door de school van het Intersectoraal fonds voor de gezondheidsdiensten. Dit jaar zal ze nog niet aan de opleiding kunnen beginnen maar hopelijk volgend jaar wel. 'Wat ze allemaal doen voor mij is echt ongelooflijk'

De hechte band tussen Luwam, Annie en Joanna is mooi om zien. Annie en Joanna helpen Luwam waar ze kunnen en Luwam is hier duidelijk heel dankbaar om. ‘Luwam kon een tijdje geleden starten op een andere job waar ze meer uren kreeg. Dit was natuurlijk een heel mooie kans voor Luwam omdat ze meer uren moet werken voordat haar man naar België mag komen. Ze kon meteen tekenen, maar heeft dit niet gedaan. Ze wou eerst met Annie praten omdat ze zo’n goede band hebben met elkaar,’ vertelt Joanna. Nadat Luwam en Annie met elkaar gesproken hadden, heeft Annie de situatie voorgelegd aan de directie. ‘Luwam is een goede kracht die we echt niet kwijt willen’. Daarom heeft Annie van de directie meer uren voor Luwam kunnen krijgen.

De manier van werken die Annie hanteert is een mooi voorbeeld voor anderen. Ze probeert mensen zo veel mogelijk te helpen en tracht van het zorgcentrum een thuis voor hen te maken. Luwam voelt zich heel goed op haar werk en heeft enorm veel aan de steun van Annie. Hierdoor is ze gemotiveerd om haar 100% te smijten in haar werk. Het is dus een win-winsituatie voor allebei. ‘Wanneer ik mensen aanneem kijk ik uiteraard naar vaardigheden en capaciteiten. Maar de beslissing om iemand wel of niet aan te nemen neem ik altijd met mijn hart. Als er een klik is en ik zie potentieel in iemand, dan wil ik hem of haar in mijn team. Het geeft heel veel voldoening om te zien hoe hard Luwam hier is gegroeid. Dat maakt mij echt gelukkig,’ vertelt Annie. Naast Luwam worden in het woonzorgcentrum ook Vltana uit Litouwen, Amro uit Egypte, Rami uit Syrië en Gabriëlla uit Roemenië tewerkgesteld. Stuk voor stuk zijn het mooie voorbeelden van integratie.