Peacecraft: interactief theaterstuk vluchtelingen

door Awa-Alice

Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België? Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen? Dankzij PeaceCraft kan je op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag.16- 20-jarigen maken in de game de tocht van een Syrische vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op de scène. 

Daarmee wil Peacecraft Vlaamse en Brusselse jongeren wat bijbrengen over de levensverhalen van vluchtelingen hier in België. Het spel, waarvan je nu een demoversie kan spelen, maakten ze samen met jonge vluchtelingen uit het Rode Kruis opvangcentrum van Linkeroever.

       

Peacecraft komt niet uit het niets. De game en het theaterstuk zijn gebaseerd op verhalen van deze jonge vluchtelingen in opvangcentra. Op die manier ontstaat er een dialoog met jongeren rond vluchtelingen en het opbouwen van een nieuwe toekomst in België. Het project werd gerealiseerd dankzij de expertise van !DROPS en U Move 4 Peace.

PeaceCraft is gebaseerd op de verhalen van jongeren  en wordt gespeeld op middelbare scholen in heel Vlaanderen. 

De Game uitproberen doe je door te surfen naar demo.peacecraft.be. Tip! Probeer de game ook uit op je smartphone. Zo heb je echt het gevoel dat je de gsm van Sara of Mohammed in je handen hebt.

Wil je graag het toneelstuk in jouw school zien? Je kan nog boeken tot april 2019!
Voor wat meer info: hendrikje@peacecraft.be en thomas@um4p.be

Info 

Klik hier voor meer informatie.