Bike For Syria

17/05/2018 tot 31/07/2018
Bike for Syria
gratis evenement

Tom fietst naar Syrië en heeft uw hulp nodig!

Midden April 2018 riep Tom Criel ‘Bike For Syria’ in het leven. Met deze solidariteitsactie zet hij basiswaarden als menselijkheid en waardigheid centraal en zal hij hierdoor gedreven humanitaire en financiële hulp bieden aan oorlogsslachtoffers in Syrië. Hiermee wil hij eveneens het bewustzijn van de massa gaan versterken omtrent de onrechtvaardigheid die er dagelijks plaatsvindt.

Om deze fietsactie te realiseren zal hij gesteund door supporters, vanuit Gent tot aan de grens van Syrië in Libanon fietsen. Deze tocht bedraagt 3700 kilometer en u kan supporter worden door Tom vooruit te ‘duwen, trekken of sleuren’ door hem per kilometer drie euro te financieren. Zodra de kaap van 11 100 euro – 3700 vermenigvuldigd met 3 –  afgerond is vertrekt hij richting Syrië!

Eens ter plaatse zal hij jullie giften persoonlijk en integraal overhandigen aan een lokale organisatie, ‘Basmeh & Zeitooneh’ en zal hij met deze ngo zelf aan de slag gaan. ‘Relief & Development’, de Engelse vertaling van de organisatie, focust zich op humanitaire hulp voor getroffen mensen. Dit doen ze o.a. door zich in te zetten voor en zich te professionaliseren in: verwerking van kindertrauma’s, psychosociale ondersteuning, het aanbieden van levensnoodzakelijke middelen (water, voedsel, hygiënische producten...), medische bijstand (werkt hier o.a. voor samen met Artsen Zonder Grenzen), heropbouw van Syrië, enzovoort. 

Help dus Tom om zo snel mogelijk ter plaatse te geraken! Dit door te storten op ons rekeningnummer BE68 0837 4408 0434 met vermelding ‘Bike For Syria’, door deel te nemen aan één van onze vele activiteiten of als je zelf in actie wil komen aarzel dan niet om ons te contacteren via Facebook (Bike For Syria), email bikeforsyria@outlook.com of telefonisch +324 87 50 55 62 /  +329 253 68 77.

Indien u nog vragen heeft kan ook u steeds via bovenstaande gegevens bij ons terecht!

‘When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace’