Jeugdhulp Don Bosco Vremde zoekt gastgezinnen voor jongeren

22/08/2019 tot 29/10/2019
gratis evenement

De niet-begeleide minderjarige vluchtelingen (tussen 12 en 18 jaar) van 'Het Kompas' zijn op zoek naar gastgezinnen en vrijwilligers die hen willen ondersteunen in hun ontwikkeling en integratie.

De leefgroep 'Het Kompas' bevindt zich op de campus van Jeugdhulp Don Bosco Vremde in Antwerpen. Zij begeleiden 10 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Om hen te ondersteunen zijn ze momenteel op zoek naar enthousiaste gastgezinnen en /of vrijwilligers.

Hoe kan je iets betekenen voor de jongeren?

Deze ondersteuning kan enerzijds onder de vorm van studiebegeleiding, het organiseren van een activiteit voor de groep, maar anderzijds ook via gastgezinnen die op een laagdrempelige manier de jongeren via bijvoorbeeld een activiteit in huiselijke sfeer vertrouwd willen maken met het leven in België.

  • Ben je leerkracht (in wording) en wil je graag studiebegeleiding geven? 
  • Ben je een gezin die via een uitstap of een activiteit in huiselijke sfeer onze jongeren meer vertrouwd willen maken met het leven in België?
  • Wil je graag eens een activiteit organiseren voor onze groep?

Interesse?

Heb je interesse of wil je graag nog wat meer informatie? Aarzel niet en neem contact op via telefoon 03 612 20 00 of mail naar Nathalie.Janssens@jongenstehuisdbv.be

Meer info

Meer informatie over 'Het Kompas' vind je hier.

Praktische gegevens

Broechemsesteenweg 100, 2531 Vremde

Telefoon: 03/612.20.01

Fax: 03/475.13.65

E-mailadres: HetKompas@jongenstehuisdbv.be