Road of Change - expo in inkomhal FOMU

20/04/2018 tot 29/07/2018
Road of Change
gratis evenement

Road of Change - expo in de inkomhal van het Fotomuseum Antwerpen

21.04.2018 - 29.07.2018 

Veertien jongeren en zes leerkrachten trekken tijdens de krokusvakantie Europa door in het spoor van vluchtelingen. Ze gaan op zoek naar changemakers. Inspirerende mensen die hen confronteren met vastgeroeste denkpatronen over vluchtelingen.

Fotograaf Yassine Atari (BE, °1996) brengt hun reis in beeld. Zijn foto’s kun je samen met de dagboeken van de jongeren bekijken in de tentoonstelling Road of Change, van 21.04.2018 tot 20.05.2018 in de inkomhal van het FOMU. Bekijk hier de expo op hun website. 

Bij de opening van de FOMU-expo op 20 april gaat ook de videodocumentaire over hun reis in première, een productie van Zwijgen is geen optie (ZIGO).

Road of Change

Road of Change is een initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen in samenwerking met Bond Zonder Naam en met de steun van Veranderwijs.nuErasmus+ en FOMU – Fotomuseum Antwerpen

Jongeren maakten een inleefreis rond het vluchtelingenthema en trokken door Kroatië, Servië, Slovenië en Italië. Onderweg ondervonden zij de gevolgen van het huidige asiel- en migratiebeleid. Tegelijkertijd gaf het hen ook de kans om te zien wat de kracht van een tolerante houding en een sterk sociaal bewustzijn kan betekenen en hoe het is om hier zelf een actieve rol in op te nemen. Ze luisterden naar de verhalen van mensen op de vlucht en gingen op zoek naar  changemakers: onmisbare vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor een humaan asielbeleid, een menswaardige opvang, recht op onderwijs en een realistische en duidelijke asielprocedureHun verhalen zijn nu tentoongesteld in het FOMU en worden beeldend ondersteund door de foto's van Yassine Atari. 

Beeld: © Yassine Atari

Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
België