The Sound of Home

07/08/2018 tot 30/09/2018
Klarafestival ism SOS Kinderdorpen, Fedasil, Rode Kruis, Croix-Rouge, Minor-Ndako, Music Fund en UNHCR
gratis evenement

Klarafestival sloeg begin 2017 de handen in elkaar met SOS Kinderdorpen, Fedasil, Rode Kruis, Croix-Rouge, Minor-Ndako, Music Fund en UNHCR om een waardevol, structureel project op te zetten voor het groot aantal aanwezige jonge vluchtelingen in België.
Ze lanceerden onlangs de tweede editie van 'The Sound of Home', een project dat jonge asielzoekers en vluchtelingen de kans wil geven om naar muziekscholen in België te gaan en een instrument te leren spelen. 

Wat? 

The Sound of Home betaalt - aan maximaal 150 jonge vluchtelingen – het volledige inschrijvingsgeld van één jaar les in een muziekschool. The Sound Of Home vergoedt ook de huur van een instrument en de aankoop van het lesmateriaal voor één schooljaar.  Dit om integratie te bevorderen en een nuttige en aangename tijdsbesteding te voorzien waarbij er bovendien ook deel wordt genomen aan het lokale aanbod van cultuur en vrije tijd. De bedoeling is dat deze jongeren wekelijks naar de muziekschool gaan en zich engageren op langere termijn. Het gaat dus niet om losse muzieklessen, maar wel een heel parcours! 

Wie? 

Zowel niet-begeleide minderjarigen, jongvolwassenen als kinderen in familieverband, of voor kandidaten tot max 25 jaar. Deelnemers moeten wel minimaal acht jaar oud zijn. Graag geef ik ook mee dat kandidaten altijd "case by case" worden bekeken, dus ook in het geval dat ze door onze voorwaarden niet in aanmerking zouden komen (bv. ouder dan 25 jaar) maar wel veel goesting en motivatie hebben om muzieklessen  te volgen kan er eventueel ook een uitzondering worden gemaakt.

Waar?

Het project loopt in heel België. Klarafestival maakt een inventaris met alle grote muziekscholen en alle opvangcentra. Klarafestival zoekt per kandidaat een geschikte muziekacademie in de buurt. 

Wanneer? 

Inschrijvingen lopen nu, het muzikale jaar start in september. Tot 30 september 2018 kunnen asielzoekers en vluchtelingen aansluiten. 

Hoe? 

Indien er jongeren interesse hebben om hieraan deel te nemen,  kan je je aanmelden via de website www.soundofhome.be, daarna gaan ze op zoek naar een geschikte muziekschool voor een bezoek en de inschrijving te regelen. In geval van vragen kan je contact op nemen met het Klarafestival: sound@klarafestival.be 

 

Meer informatie en aanmelden

Om je aan te melden klik je hier. Om meer informatie te zoeken, ga je naar de website http://soundofhome.be/