ThinkYoung op zoek naar jongeren voor Coding Summerschool

11/04/2018 tot 15/06/2018
ThinkYoung
gratis evenement

ThinkYoung organiseert een zomerschool in Brussel voor jongeren die willen leren programmeren. Ook jonge vluchtelingen zijn welkom om zich aan te melden en gratis deel te nemen.

ThinkYoung is een denktank die zich op jongeren richt. Sinds 2007 probeert de organisatie jongeren te betrekken in besluitvorming. Dit doen zij door middel van verschillende studies en vragenlijsten, door documentaires te maken, beleidsvoorstellen te schrijven en opleidingen te ontwikkelen. Hun doel is om jongeren te stimuleren en hen de middelen te geven om een positieve impact te maken en verandering teweeg te brengen.

Binnenkort zal er in Brussel een zomerschool plaatsvinden, waarin jongeren een training in programmeren kunnen volgen. Deze Coding Summerschool loopt van twee tot zes juli en is bedoeld voor jongeren tussen de acht en zestien jaar. ThinkYoung denkt hiermee in te spelen op de toekomstige arbeidsmarkt. Zo zouden er binnen de EU al zo’n 900 000 banen in de ICT-sector niet zijn vervuld door een tekort aan skills. Jongeren krijgen de kans om een programma te volgen die rekening houdt met de behoefte van de hedendaagse jeugd en de skills die de industrie vereist.

ThinkYoung beoogt zoveel mogelijk diversiteit binnen hun programma’s. Sinds 2016, leidde de codeerschool al 139 leerlingen uit zeventien verschillende landen op. Bovendien probeert de organisatie zoveel mogelijk vrouwen bij het programma betrekken, met het oog op de onevenwichtige genderverdeling binnen de sector. De opleiding is gratis voor alle geselecteerde deelnemers.

Geïnteresseerd? Meld je hier aan. 

 

Coding Summer School 2017 - ThinkYoung