Tina en Tamara: De Kerstrevue

10/12/2018 tot 18/12/2018
betalend evenement
€7,00

Vlak na de gemeenteraadsverkiezingen slaan een hele reeks professionele acteurs, theatermakers en muzikanten de handen in elkaar voor een unieke reizende kerstrevue langs zes centrumsteden. In Tina & Tamara - de kerstrevue maken ze tussen 10 en 18 december samen de stand van het land op: ze brengen komiek, muziek en politiek in een even burleske als eigenzinnige eindejaarshow.

Twee hogere engelen, Tina en Tamara, dalen voor hun christmas break neer ter aarde. Ze belanden er in een dolgedraaid circus van fake news, halfgare maatregelen en pre-verkiezingskoorts. Wat moet er van de mensen worden? Tina gelooft alleen nog in de broeksriem, Tamara denkt bij alles dat het ook anders kan. 

De namen ‘Tina’ en ‘Tamara’ komen niet uit de lucht vallen. Ze belichamen twee actuele politieke tegenstellingen die met de regelmaat van de klok ons leven (trachten te) domineren: ‘There Is No Alternative’ en ‘There Are Many Alternatives Ready and Available’

Samen maken artiesten de staat van het land. Heel serieus kan dat dus niet worden. Wel een hilarisch kerstfeest met absurde sketches, budgettaire goocheltrucs, onmogelijke acts, schallende muziek en samenzang. Zielig Kerstmis en Ongelukkig Nieuwjaar! L’Union fait la farce!

Vanaf vandaag kan je tickets bestellen bij de verschillende zalen:

Maandag 10/12/18: Arenbergschouwburg, Antwerpen

Dinsdag 11/12/18: Vooruit, Gent

Woensdag 12/12/18: Kaaitheater, Brussel

Zaterdag 15/12/18: Unie Der Zorgelozen, Kortrijk

Zondag 16/12/18: C-Mine Cultuurcentrum, Genk

Dinsdag 18/12/18: 30CC/Schouwburg, Leuven

 

Met: De Koe, Peter De Graef, Aminata Demba, Joris Hessels, Benjamin Verdonck, Abattoir Fermé, Jaouad Alloul, Joost Vandecasteele, Michaël Pas, Erhan Demirci, Gregory Frateur, Euridike De Beul, Gytha Parmentier, Fabotasticks, Nathan Daems, Jos Verbist, Froe Froe, Cie Barbarie, Sara Vertongen, Jorre Vandenbussche, Gert Jochems, Eline Kuppens, fABULEUS, Tom Kestens, Angelo Tijssens, Bert Gabriëls, Elvis Peeters... en nog veel meer artiesten.

Huisorkest: Met-X

Regie: Vital Schraenen

Productie: Hart boven Hard

Met dank aan: De Morgen en HUMO