Workshop Kidane over mentale gezondheidsproblemen

gratis evenement

Selam Kidane geeft op zaterdag 17 augustus in Gent een publieke workshop over mentale gezondheidsproblemen. Fanus Network (Eritrese gemeenschap) nodigde haar uit. Selam Kidane woont in Groot-Brittannië waar ze werkt als psychotherapeute voor de National Health Service in een gespecialiseerd ziekenhuis voor kinderen en adolescenten met mentale problemen in Hertfordshire.

De Eritrese Gemeenschap wordt vrijwel dagelijks geconfronteerd met de problemen van de Eritrese vluchtelingen. De trauma’s opgelopen tijdens de lange en risicovolle vlucht naar Europa, de ongerustheid over achtergebleven familieleden en vrienden, de gruwelijke berichten over de kampen in Libië en de rampen op de Middellandse zee, maar ook de moeilijke procedures en integratie in Europa zorgen bij veel landgenoten voor medische en psychische problemen.

De gratis workshop zal in het Tigrinya gegeven worden met vertalingen in o.a. Arabisch en Nederlands.

Het tekort aan sociaal tolken en interculturele bemiddelaars wordt zowel door de Eritrese mensen als door de hulpverlening als een groot gemis ervaren. Op deze workshop nodigen zij dan ook zeer graag de Belgische hulpverleners en beleidsmensen uit die beroepsmatig te maken hebben met deze doelgroep. Het is een unieke gelegenheid om met deze eerder kleine Gemeenschap in dialoog te treden en ervaringen te delen.

Plaats

O.B.S.G – Kortrijksesteenweg 500,9000 Gent

Datum

Zaterdag 17 augustus – 15u