App ‘FACT’ vereenvoudigt communicatie met anderstaligen in werkomgeving

door Dimitri

De Provincie West-Vlaanderen en haar partners lanceren binnen het Interregproject ‘AB-Réfugiés-Emploi’ de mobiele app ‘First Aid Communication Tool’, of kortweg ‘F ACT’.Dat gebeurde naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag op zaterdag 20 juni. 

‘FACT’ moet ervoor zorgen dat communiceren op de werkvloer een stuk makkelijker wordt. In heel wat sectoren zijn stilaan immers meer en meer anderstaligen (al dan niet vluchtelingen) actief. Ook voor seizoensarbeid kan de applicatie een grote hulp betekenen. De app vertaalt tussen acht talen en is gratis te downloaden via Google Play (Android) of via de App Store (Apple).

De app bevat Nederlands, Frans, Engels, Dari, Pashtu, Arabisch, Roemeens en Pools. Je kan zelf je moedertaal en je doeltaal/doeltalen instellen. De app bevat een pakket basiswoordenschat (met aandacht voor veiligheid, o.a. corona), maar vooral technische woordjes uit bepaalde sectoren (land- en tuinbouw en metaalsector). In de nabije toekomst werken Ze ook terminologie uit voor schoonmaak en verpakking.

Meer info

Bekijk hier de instructiefilm

Persbericht