Changemaker Passy Mubalama brengt haar verhaal voor Snapshots from the Borders

door leen_s

Passy is één van de Changemakers die 11.11.11 naar voor schuift in haar eindejaarscampagne. Op donderdagavond 3 oktober doet ze haar verhaal tijdens het evenement 'Snapshots from the Borders - Capital event Belgium'.

Passy richtte in 2011 Aidprofen op, een ngo die vrouwenrechten verdedigt en de strijd aangaat tegen seksueel geweld. Haar doel: het politieke engagement van jongeren en vrouwen vergroten zodat ze weerbaarder worden en voor zichzelf opkomen. Haar organisatie werkt onder andere met IDP's (mensen op de vlucht in eigen land) en probeert zicht te krijgen op de leefomstandigheden van vrouwen in vluchtelingenkampen.

Tijdens 'Snapshots from the Borders', vertelt ze over de strijd die ze iedere dag levert en toont ze ons de noodkreten van de ontheemden in Noord-Kivu. Ze neemt ons mee naar het ontheemdenkamp van Mungote, in Kitshanga, in de regio Masisi, in het oosten van de Democratische Republiek Congo:

Het evenement 'Snapshots from the Borders - Capital Event Belgium' kadert binnen de campagne No More Bricks In The Wall. In de 28 EU-landen vinden er op 3 oktober verschillende intiatieven plaats om iedereen bewust te maken van de verschillende aspecten van mgratie. Meer info over de campagne en verschillende intiatieven vind je op www.snapshotsfromtheborders.eu