Erasmus + Online Linguistic Support voor vluchtelingen

door lise

Erasmus+ Online Linguistic Support is ook beschikbaar voor vluchtelingen. De online taalcursus wordt gratis aangeboden voor een periode van drie jaar. Vluchtelingen kunnen zich via Vluchtelingenwerk Vlaanderen aanmelden.

Wat is OLS?

OLS (online linguïstische steun) is een programma dat ondersteuning biedt bij het leren van talen. Ze organiseren taallessen, taaltesten en online taalcursussen voor studenten, vrijwilligers en medewerkers die deel uitmaken van het Erasmus+ programma. Nu is de ondersteuning ook beschikbaar voor vluchtelingen. 

Gratis taalcursus voor vluchtelingen

De online taalcursussen zijn beschikbaar in het Bulgaars, Tsjechisch, Deens, Duits, Grieks, Engels, Spaans, Frans, Kroatisch, Italiaans, Hongaars, Nederlands, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Fins en Zweeds.

Deelname aan het initiatief is vrijwillig. Vluchtelingen kunnen zich aanmelden bij organisaties of instellingen die deelnemen. Na aanmelding  wordt er een e-mail met logingegevens verzonden. Deelnemers moeten eerst een taaltest afleggen om hun niveau te bepalen, daarna kunnen ze van start gaan. De taalcursus bestaat uit zelfstudiemodules en interactieve live coaching activiteiten. Je hebt op elk moment toegang tot de cursus via computer, laptop, smartphone of tablet met internetverbinding.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen ondersteunt dit project. Je kan je via een lokale vrijwilligersgroep voor vluchtelingen en asielzoekers of via een vluchtelingenorganisatie inschrijven voor de cursus.

Vrijwilligersgroepen of vluchtelingenorganistaties kunnen voor een inschrijving een e-mail sturen naar wim_v@vluchtelingenwerk.be of naar manal@vluchtelingenwerk.be. Meer informatie kan je verkrijgen via de website van Erasmus+