'In Syrië had ik een winkel, daarom startte ik in Gent mijn eigen zaak'

door Dimitri

In 2015 vluchtte Mahmoud Yasen met de boot uit Syrië naar België. Vandaag heeft hij al bijna een jaar lang zijn eigen voedingswinkel in Gent. Hij kreeg informatie en adviezen via Project AZO! dat vluchtelingen begeleidt naar ondernemerschap.

Wat moet je doen om ondernemer te worden, wat zijn de opportuniteiten en de valkuilen en waar kan je terecht kan voor verdere begeleiding? Als vluchteling is het niet gemakkelijk om je weg te vinden in Vlaanderen wanneer je een eigen zaak wil starten. Daarom bestaat er Project AZO! Het project begeleidt vluchtelingen bij het opstarten van een eigen onderneming. 

‘In Syrië had ik ook mijn eigen winkel’, zegt Mahmoud. ‘Daarom besloot ik om in Gent een eigen winkel te starten. Ik kreeg daarbij hulp van Project AZO!. Vooral dan informatie en adviezen. Want België is een complex land. De zaken lopen goed. Er komt veel volk.  'In Syrië had ik ook mijn eigen winkel, daarom besloot ik om in Gent mijn eigen zaak te starten.'

 

Meer info?

Je kan Mahmoud zijn winkel (Taiba Market) volgen via Facebook of hem een bezoekje brengen in de Phoenixstraat 1 in Gent.

Op zoek naar informatie over Project AZO! dat vluchtelingen begeleidt bij het opstarten van een eigen onderneming: https://projectazo.be/

Met de steun van

Project AZO! is een samenwerking van Stebo, Starterslabo’s, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Microstart, Unizo, Exchange vzw, Smart, iDrops, Zenitor, SYNTRA Vlaanderen, VDAB en Agentschap Inburgering en Integratie.

Project AZO! wordt financieel mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds (ESF) en het Vlaams Cofinancieringsfonds (VCF).