Vesta: Beleef de herinneringen van een tienermeisje op de vlucht in virtual reality

door Dimitri

In VESTA beleef je in Virtual Reality het leven van een tienermeisje en haar familie in de vluchtelingenkampen aan de grens tussen Frankrijk, België en Engeland. Wendy Montellano hoopt via een crowdfund haar film te kunnen maken. Jij kan haar steunen.

Steun hier

Je kruipt letterlijk in de voetstappen van Rosie, een meisje van veertien dat samen met haar mama en kleine broer gevlucht zijn uit Irak op zoek naar een nieuwe thuis. Via haar herinneringen krijg je een inkijk in haar leefwereld voordat ze in het kamp aankwam. Maar ook de redenen van hun vlucht naar Europa.

Waarom deze film?

Nieuwkomers worden vaak ontdaan van hun menselijke waarde, ze krijgen een stempel ‘vluchteling’ alsof het geen mensen meer zijn. Dat is één van de redenen waarom Wendy Montellano deze film wil maken.

'Mijn wil om deze film te maken komt omdat ik zelf als vluchteling naar België ben gekomen (vele jaren geleden) maar ook doordat de stroom van nieuwe mensen sinds 2015 me aan het hart ligt. Ben zelf vrijwilliger in Duinkerke en heb daar vele mensen ontmoet, daaruit is de noodzaak gegroeid om deze film te maken.'

Naast haar werk als regisseur is Wendy ook actief lid van vzw Humain. Een organisatie die vecht voor gelijke kansen en de rechten van vluchtelingen aan de met Engeland, maar ook in andere delen van België. 

 

 Steun hier