De Zeuktocht: een gezongen verhaal tussen hoop en droom

De Zinnefolee
betalend evenement
€8,00

Op zaterdagavond 18 mei in Halle brengt het Brusselse volkskoor Zinnefolee 'DE ZEUKTOCHT'. Het is een verhaal in het Brussels over vluchten, op weg zijn, over dromen en teleurstelllingen. De Zinnefolee laat zich voor zijn voorstelling inspireren door het migratiethema.

Over het zoeken naar een thuis voor onze verlangens en dromen, een plaats voor ons lief en ons leed. Bewegingen van afscheid nemen, eindeloos stappen en wachten. Een tocht als een ondoorgrondelijk spel van haperende carrousels en onvoorziene stopplaatsen.

Blijven zingen, want de hoop en de droom mogen niet verdwijnen. In een eeuwenoude karavaan, op weg naar een plek waar we fier een gelukkig leven hopen uit te bouwen.

Maar je wordt gedwongen om weer te vertrekken langs gevaarlijke routes, met een duur betaald maar vals ticket naar geluk. Om eindelijk aan te komen op een plek met ongelijke deals, gewrongen tussen helpende handen en vijandig gedrag.

Je strandt op een kerkhof van hoop en dromen...

HetBrussels gemengd koor DE ZINNEFOLEE bezingt vanuit haar thuisbasis Zinnema het alledaagse leven, soms met een vleugje nostalgie, veelal met een grote mond, maar steedsmet een gulle, warme lach en een eerlijke dosis Brussels zwans.

In het sappig Brussels dialect brengt De Zinnefolee songs recht uit het hart: eigen geëngageerde teksten in een interpretatie van gekende nummers of nieuwe composities van dirigent Guido Schiffer.

Praktisch

  • Oude Post, Cardijnstraat 9, 1500 Halle
  • Zaterdag 18 mei 
  • Deuren: 20u
  • Voorstelling: 20u30 Aansluitend: FREE PODIUM
  • Tickets: € 8 (a.d. kassa), € 6 (via reservatie: perforum@outlook.com)

De Zeuktocht kwam tot stand met de medewerking van Zinnema en met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.