Peacecraft zoekt jongeren

01/06/2020 tot 31/08/2020
gratis evenement

Heb je een uitgesproken mening over de thematiek migratie en vluchtelingen? Ben je tussen 16 en 23 jaar en een vat vol ideeën? Dan is Peacecraft Europe iets voor jou.

Met het project Peacecraft ga je eind augustus met 6 jongeren uit België (3 met vluchtelingenachtergrond en 3 zonder) naar Bulgarije om met 24 jongeren in totaal (Turkije, Bulgarije, Slovenië en België) te werken rond polarisering in de maatschappij rond het thema vluchtelingen met theater als methodiek.

Ze zijn nog op zoek naar jongeren tussen 16 en 23 jaar die graag deel gaan uitmaken van een groep die in het najaar een aantal acties gaan creëren, met de tools en inspiratie die ze vanuit de midweek hebben meegekregen.

Wat?

Met 20 jongeren, 10 geboren en getogen in Vlaanderen en 10 die naar hier gevlucht/gemigreerd zijn, gaan ze samen op zoek gaan naar oplossingen voor de spanningen en conflicten die het thema teweegbrengt. Ze ondernemen ook actie, gebruik makend van ‘social design’ werken ze oplossingen ook concreet uit.

Meer info?

Je kan er alles over te weten komen tijdens een online infosessie op maandag 1 juni. Om hoe laat? Je kan kiezen afhankelijk wat je het best uitkomst, 13u of 18u. Laat ons weten of je deelneemt aan de infosessie en stuur een mail naar nathan@idrops.be

Meer informatie over het project Peacecraft vind je op http://www.peacecraft.be/

Partners