Tentoonstelling: Mensen Onderweg

17/09/2020 tot 13/10/2020
gratis evenement

Beelden blijven hangen. Tijdens de ganse looptijd van het project Mensen-Onderweg worden tentoonstellingen opgezet. Met en over Mensen-Onderweg. De fototentoonstelling van Abdulazez Dukhan is van 17 september tot en met 13 oktober in het OC Marke (Ontmoetingscentrum Marke) in Kortijk. Vrije toegang.

'Vluchtelingen worden in de Europese media gemakkelijk getypeerd als hopeloos, gevaarlijk en dom. Gemakkelijk om vanuit zo’n misvattingen een sfeer op te wekken van angst en haat tussen ‘zij’ en ‘ons’ ‘us and them’

Abdulazez Dukhan was nauwelijks 12 toen de burgeroorlog in Syrië losbrak. Drie jaar later was er voor het gezin geen andere keuze over dan vluchten. Eerst trekken ze naar Turkije en als de leefomstandigheden daar te penibel worden verder naar Griekenland (2016). Daar kreeg hij van een vrijwilliger een foto-apparaat. De omstandigheden in de vluchtelingenkampen waren er miserabel, maar hij leerde er zijn passie voor fotografie kennen.

Sedertdien is hij fotograaf en zoekt hoe hij deze kunstvorm naar best vermogen kan beheersen en uitbouwen. Abdulazez verblijft in België en studeert computerwetenschappen (VUB). 

Meer informatie?

Klik hier