België brengt 18 kinderen zonder ouders over uit Griekse vluchtelingenkampen

Ons land zal 18 gevluchte kinderen en jongeren zonder ouders uit de overvolle Griekse vluchtelingenkampen overbrengen naar België. Dat is goed nieuws en een belangrijk eerste stap van ons land om vluchtelingen in Griekenland te helpen.

In Griekenland leven op dit moment heel wat vluchtelingen onder dramatische omstandigheden in vluchtelingenkampen terwijl de coronacrisis er hevig woedt. Teken daarom deze petitie en vraag ons land om meer te doen.  Meer info vind je op www.vluchtelingenwerk.be/ikbensolidair

Met dit eerste engagement  beantwoordt ons land de vraag van de EU aan de lidstaten om 1600 jonge vluchtelingen zonder ouders uit de Griekse kampen op te vangen. België volgt daarmee het voorbeeld van DuitslandLuxemburg en Portugal die respectievelijk 47, 12 en 500 kinderen opvangen. In totaal verklaarden al 11 Europese landen kinderen op te vangen.

Groot draagvlak

Met het platform #ikbensolidair vragen we al een tijdje om iets te doen aan de situatie van mensen in de vluchtelingenkampen van Griekenland. Onze oproep werd massaal gedeeld, de petitie talrijk ondertekend, er werden filmpjes gemaakt op sociale media o.a door Josse Huysman… Kortom, onze oproep kreeg veel bijval en daardoor konden we ons land overtuigen te helpen.

Wil jij ook helpen? Neem dan een kijkje op www.vluchtelingenwerk.be/ikbensolidair