Campagne 11.11.11 - Changemakers: meer dan ooit nodig

Ook in 2020 zet 11.11.11 changemakers op een voetstuk. Changemakers zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. In alle uithoeken van de wereld strijden ze voor beter. Voor mensenrechten, voor democratie, voor een planeet die blijft draaien. Broodnodig werk, dus. Daarom versterkt 11.11.11 hun inzet.

  • Judith ijvert met haar burgerplatform voor vrouwenrechten in DR Congo
  • Athit komt op voor veilige arbeidsomstandigheden in Cambodja
  • Maman Migrant strijdt voor de medische hulp voor vluchtelingen in Niger
  • Martin versterkt de klimaatactie in Bolivia
  • Jorge komt op voor seksuele rechten in Peru
  • Rouba geeft Syrische vluchtelingen in Libanon hoop

Zij en vele anderen werken aan een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Maar het wordt hen moeilijk gemaakt. De vrijheid van meningsuiting staat op veel plaatsen onder druk en de coronacrisis legt de ongelijkheid in de wereld pijnlijk bloot. Onvoldoende of ontoegankelijke medische zorg, ontbrekende sociale bescherming en gemeenschappen verscheurd door conflict.

Daar doen deze changemakers wat aan. Daarom verdienen ze de steun van 11.11.11 en halen ze fondsen op om de changemakers te versterken!

Doe mee met de campagne

Corona of niet, samen met duizenden vrijwilligers haalt 11.11.11 dit najaar opnieuw alles uit de kast om geld in te zamelen voor de changemakers. En daar kan jij je bij aansluiten. De actieweek loopt dit jaar van 1 tot 11 november. Ook ervoor en erna zijn er nog tal van vrijwilligers die acties organiseren.

Heb je zelf ideeën om in actie op poten te zetten? Of net inspiratie nodig? En hoe zit dat nu precies met actievoeren in tijden van corona?

Ontdek met welke actie je changemakers kan steunen

Campagnemateriaal