Het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht werkt aan digitale geletterdheid voor iedereen!

Mensen op de vlucht willen hun leven hier zo snel mogelijk vormgeven en zoeken naar kansen voor een nieuwe toekomst. Toch botsen ze nog te vaak op allerlei drempels, o.a. voor een goede digitale participatie. Het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (een van onze vrijwilligersgroepen) is daarom op zoek naar vrijwilligers die mensen op de vlucht digitaal willen versterken.

Digitalisering van de meest kwetsbaren verdient nu in tijden van corona nóg meer onze aandacht. Met het nieuw Digi-project wil het Platform de meest kwetsbare mensen op de vlucht opsporen via goede samenwerkingen met hun partners en hen toe leiden naar cursussen op maat. 

Daarnaast willen ze op verschillende plaatsen in Limburg een digipunt uitrollen. Het project voorziet middelen en vormingen om zowel begeleiders alsook de doelgroep - nieuwkomers en andere kwetsbare groepen - digitaal te versterken en hun digitale participatie te bevorderen.

Digipunten in heel Limburg

Het Platform voorziet op verschillende plaatsen in Limburg digipunten met toegang tot e-tools en ondersteuning via gevormde digi-vrijwilligers.

Ze voorziet alvast een vorming (IT, didactiek en het omgaan met de doelgroep) voor vrijwilligers zodat ze comfortabel aan de slag kunnen, thuis of in één van onze digikiosken verspreid over de provincie Limburg. Ervaringsdeskundigen en/of kennis van Engels/Arabisch/Dari/Farsi zijn een extra troef.

Locatie en beschikbaarheid

je kan je 1 keer per week vrijmaken (voor- of namiddag / eventueel avond) als vrijwilliger voor begeleiding aan huis of in één van de 5 digipunten in Genk, Diepenbeek, Hasselt, Sint-Truiden en Tongeren.

Jouw profiel

Je bent iemand met een warm hart voor de samenleving! Je vindt het leuk om zelf bij te leren en andere mensen wegwijs te maken, online en offline in hun nieuwe buurt/gemeente. Je hebt ervaring of bent nieuwsgierig naar het werken met digitale tools en maakt anderen graag wegwijs hierin? Dan ben jij de geschikte kandidaat!

Heb je interesse?

Schrijf je in via info@limburggastvrij.be of 0468 35 75 38. Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek!

Wat is het Gastvrij Netwerk?

Het Gastvrij Netwerk telt ruim 40 autonome vrijwilligersorganisaties in Vlaanderen en Brussel (waaronder het Platform), die zich inzetten voor mensen op de vlucht. Met de steun van Vluchtelingenwerk Vlaanderen ontwikkelt het een online platform dat vrijwilligers ondersteunt met duidelijke en up-to-date informatie, tools, en een forum om ervaringen uit te wisselen.

Lees hier meer over het Gastvrij Netwerk.

Logo Gastvrij Netwerk