Refugee Walk 2020 breekt alle records

Vandaag, zondag 27 september 2020, organiseert Vluchtelingenwerk voor de vijfde keer de Refugee Walk. En deze vijfde editie breekt alle records. Meer dan 1870 mensen stappen mee en haalden meer dan 440.000 euro op. Gewoonweg fantastisch en een warm signaal van solidariteit met mensen op de vlucht.

Ondanks corona schreven mensen zich massaal in om deel te nemen aan de Refugee Walk. Dat deden velen onder meer omdat er een veilig alternatief werd aangeboden: teams werden opgeroepen om een eigen route te kiezen, in plaats van een gezamenlijk vertrekpunt.

De massale opkomst voor de Refugee Walk bewijst dat de steun voor vluchtelingen groot is in verschillende lagen van de bevolking. Ook Josje Huisman wandelt vandaag mee. 'Ik ben enorm geschrokken van de situatie waarin nieuwkomers terechtkomen bij hun aankomst in België. Het maakte des te meer gemotiveerd om mee te doen met de Refugee Walk en op te roepen om meer solidariteit te tonen met vluchtelingen', vertelt ze. 

Een broodnodig signaal ook om de komende maanden verder de rechten van mensen te verdedigen en mensen te helpen in hun zoektocht naar bescherming voor oorlog, geweld en vervolging, veilige toegang tot Europa, hun zoektocht naar correcte én begrijpelijke informatie, en een dak boven hun hoofd.

De opbrengst van de Refugee Walk gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen, waarmee meer acties voor een humaan vluchtelingenbeleid worden mogelijk gemaakt. 

Jij kan nog steunen!

Wil jij hier nog je steentje aan bijdragen? Nog tot eind oktober kan je de deelnemers van de Refugee Walk blijven steunen via www.refugeewalk.be

Fotoalbums

In de pers