-

Regiocoördinatoren ondersteunen vrijwilligers voor mensen op de vlucht

Vluchtelingenwerk Vlaanderen lanceert 5 regionale steunpunten voor vrijwilligers voor mensen op de vlucht. Daarmee omkaderen en ondersteunen wij vrijwilligers die zich inzetten voor mensen op de vlucht. In Limburg werken wij samen met het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht. Ondertussen zijn al 3 mensen gestart: Fatima, Sofie en Orhan.
Regiocoördinatoren - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

De Oekraïnecrisis toont ons opnieuw heel duidelijk wat burgers allemaal doen voor mensen op de vlucht. Wij vinden het heel belangrijk om die vrijwillige inzet te waarderen en op maat te ondersteunen.

Er starten daarom 5 mensen die zich volledig zullen inzetten om vrijwilligers te ondersteunen en de nieuwe initiatieven, meer ervaren vrijwilligersorganisaties, terreinactoren en overheden met elkaar in contact te brengen. De regiocoördinatoren willen verbinden en samenwerken. Zij gaan daarom de komende periode in gesprek met alle relevante actoren in hun regio om lokale samenwerkingen op te zetten. Elke regiocoördinator zal ook inzetten op vorming, intervisie en netwerkmomenten in zijn/haar regio.

In Limburg versterken we het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (LPV) met regiocoördinator Orhan.

LPV Nieuw Logo 2022
Fatima - Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Fatima: “Ik zie regiocoördinatoren als bruggenbouwers tussen denkers en doeners! Ons werk bestaat erin om die twee samen te brengen en de 'kloof' kleiner te maken... want we hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel!”

De coördinator in jouw regio is het aanspreekpunt wanneer je vragen hebt, jouw organisatie moeilijkheden ervaart of je zelf mogelijkheden tot versterking ziet. Zo hoopt de regiocoördinator samen met jou te werken aan een lokaal netwerk waar noden en oplossingen elkaar vinden.

Met dit project bouwen wij verder op het project ‘Gastvrij Netwerk versterkt vrijwilligers voor mensen op de vlucht’ dat we samen met Gastvrij Netwerk uitrolden. Ook in dit project speelt Gastvrij Netwerk een belangrijke adviesrol. Door de waarde van vrijwilligersinzet voor mensen op de vlucht beeld te brengen, willen we ook het draagvlak voor solidariteit met vluchtelingen in onze samenleving vergroten.

Sofie - Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Sofie: “Heel wat mensen willen zich inzetten voor mensen op de vlucht, maar ervaren moeilijkheden of weten niet goed waar te beginnen. Ik hoop om samen met de andere regiocoördinatoren een figuurlijke brug te zijn die het potentieel in Vlaanderen voluit doet ontplooien.”

Heb je interesse en/of vragen over het project? Aarzel dan niet om de coördinator uit jouw regio via mail of telefoon te contacteren!

Contactgegevens

  • Fatima El Ghazoini
    Regiocoördinator West-Vlaanderen
    @email
    +32 488 09 84 69
     
  • Sofie Hamdi
    Regiocoördinator Vlaams-Brabant/Brussel
    @email
    +32 487 25 64 32
     
  • Orhan Kilic
    Regiocoördinator Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (LPV)                             @email
    +32 492 11 60 55

In samenwerking met

Dit project wordt gerealiseerd dankzij de steun van de Vlaamse Overheid en i.s.m. het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht en Gastvrij Netwerk.

LPV Nieuw Logo 2022
Logo Vlaamse overheid