-

Voorlopig al meer dan 333.000 euro voor mensen op de vlucht: geslaagde editie voor de Refugee Walk

Op zondag 25 september 2022 organiseerde Vluchtelingenwerk Vlaanderen voor de zevende keer de Refugee Walk. Meer dan 1580 mensen stapten mee en haalden voorlopig al meer dan 333.000 euro op. Gewoonweg fantastisch en een warm signaal van solidariteit met mensen op de vlucht. Hiermee tonen deelnemers in heel Vlaanderen hun solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers én maken ze een wezenlijk verschil om hen te helpen. 
Refugee Walk 2022

De massale opkomst voor de Refugee Walk bewijst dat de steun voor vluchtelingen groot is in verschillende lagen van de bevolking. Ook ambassadeur Alina Churikova wandelde mee. “De behandeling van vluchtelingen in België hebben wij heel vaak niet juist aangepakt”, aldus Alina. “Als je al wat opener bent daarover, als je de mensen ook eens effectief als mensen aanschouwt, dan zouden we al een heel eind verder komen. Dáár wil ik mij keihard voor inzetten!”

De opbrengst van de Refugee Walk gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen, waarmee meer acties voor een humaan vluchtelingenbeleid worden mogelijk gemaakt.

Steun onze stappers via www.refugeewalk.be

“Deelnemers willen meer dan ooit hun solidariteit met vluchtelingen tonen", bevestigt Tine Claus, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. "Die steun is dan ook hard nodig. Dat we dit jaar de kaap van 100 miljoen vluchtelingen wereldwijd overschreden, maakt dit opnieuw pijnlijk duidelijk. De opvangcrisis, die daarop volgde, was nog aan de gang of daar kwam de oorlog in Oekraïne bovenop. Deze nijpende noodsituatie ging gelukkig gepaard met een ongeziene en hartverwarmende golf aan solidariteit.”

Foto-albums

Media