Refutales

afbeelding van Refutales

RefuTales verspreidt nieuwe inzichten rond de vluchtelingenthematiek via getuigenissen van vluchtelingen. We focussen niet zozeer op hetgeen waarvoor ze gevlucht zijn (of de tocht hiernaartoe), maar wel op hun leven in Europa. De nadruk ligt op problemen die vluchtelingen in Europa ondervinden, alsook welke oplossingen ze zelf voorstellen.

 

RefuTales zet zich af tegen de idee dat vluchtelingen overgeleverd moeten zijn aan onze welwillendheid. Ze hebben hun eigen mening, en hun stem moet worden gehoord.  Door met hen in gesprek te gaan, brengt RefuTales al bloggend nieuwe inzichten aan het licht. Er wordt gefocust op de problemen die vluchtelingen in Europa ondervinden, alsook welke oplossingen ze zelf voorstellen. Niet alleen omdat dit empowering werkt, maar vooral omdat we veel waarde hechten aan hun inzichten. Het helpt om oplossingen te vinden voor de ontelbare problemen: van de huizenmarkt, naar werk, tot sociale integratie. De opinies van vluchtelingen kunnen misschien zelfs de sleutel zijn waarnaar we allemaal op zoek zijn.

 

RefuTales werkt met vrijwilligers over heel Europa. Binnenkort is heel de website beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Portugees, Pools, Roemeens en Arabisch.

Website: www.refutales.eu

Facebookpagina: www.facebook.com/refutales

http://refutales.eu/nl/

Activiteiten

Waar zijn we naar op zoek?

 

We zijn steeds op zoek naar interessante (al dan niet erkende) vluchtelingen. Dit kunnen zowel nieuwkomers zijn, als mensen die hier al een poosje verblijven. Als ze zelf een opiniestuk willen schrijven, kan dat in het Nederlands, Duits, Frans, Engels of Arabisch. Wij voorzien de vertaling. Als ze liever geïnterviewd worden, dan best in het Nederlands of het Engels. (Wij kunnen ons hiervoor verplaatsen.)

 

We zetten volop in om de verhalen naar buiten te krijgen. Elke ondersteuning daarin is welkom. Dit kan bv. door onze facebookpagina te liken, onze posts via sociale media te verspreiden, of door naar ons te linken op een website. (Dit laatste geeft een betere positie bij Google zoekopdrachten)

 

 

Contactgegevens

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers: vertalers, webdesigners, freelance bloggers, …      Zie: http://refutales.eu/nl/doe-mee/

 

Kan je ons helpen, of ken je iemand die misschien geïnteresseerd is? Neem dan zeker contact met ons op via: dorien@refutales.eu