In een tijd waarin migratie vaak in de schijnwerpers staat, is het belangrijk om het gesprek aan te gaan met een open blik. Vluchtelingenwerk Vlaanderen en ervaringsdeskundigen nodigen je uit om samen dieper in te duiken in dit complexe onderwerp. Het is cruciaal om niet alleen óver, maar ook mét migranten te spreken.

             Sterk(e) Stemmen 

Een uitwisseling over migratie, mythes en mensen​

Vaak roept het onderwerp migratie uiteenlopende reacties op. Sommigen denken aan de economische impact, anderen aan de humanitaire kant. Maar wat staat er echt op het spel? En hoe kijken we naar migratie door verschillende 'brillen'?

Wat is het? 

Met "Sterk(e) Stemmen - over migratie, mythes en mensen" bieden wij jou een unieke kans. Je gaat rechtstreeks in gesprek met iemand die zijn of haar land ontvluchtte én een medewerker van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Zij delen hun persoonlijke ervaringen en inzichten over migratie naar België. Samen overlopen we enkele feiten en gaan we hierover in gesprek.

Wat roept migratie bij jou op? 

Onze ambassadeurs met een vluchtverhaal maken dit gesprek tastbaar en persoonlijk. We zijn niet uit op overtuigen, maar willen jou handvaten aanreiken om zelf te reflecteren en het gesprek over migratie aan te gaan. Want geloof ons, als jonge stemmer speel jij een cruciale rol in het vormgeven van onze samenleving. Deze uitwisseling biedt een unieke gelegenheid om direct in contact te komen met de verhalen die vaak ongehoord blijven. 

Praktisch

  • Wanneer: tussen 1 april en 31 mei 
  • Duur: ongeveer 1 uur 
  • Prijs: gratis

Interesse?

Dus, ben jij klaar om je onder te dompelen in de verhalen die vaak ongehoord blijven? Om feiten en fictie van elkaar te scheiden? Grijp dan nu je kans en doe mee aan "Sterk(e) Stemmen". Stuur een mailtje naar @email en we bekijken samen hoe we jouw deelname kunnen organiseren. Laat je stem horen en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in het migratiedebat. De toekomst begint bij jou.

Prijs
Gratis
Startdatum
Einddatum
Type event
Evenement
Locatie

Kies jouw locatie