Webinar: Naar een menselijk en werkend Europees asielbeleid

Het huidige asielbeleid verdeelt onze maatschappij en staat synoniem voor chaos. EU-lidstaten proberen elk op hun eigen manier het strengste opvangland te zijn, met negatieve gevolgen voor iedereen. Voor mensen op de vlucht wordt het steeds moeilijker en gevaarlijker om toegang tot bescherming te krijgen, in en buiten de EU. 

Het is dus tijd om de oude ideeën achter ons te laten en in een nieuwe denkwereld te stappen. Want migratie is een feit, dus kunnen we er maar beter zo goed, zo slim en zo menselijk mogelijk mee omgaan. 

We hebben nood aan een internationaal beschermingsbeleid waar iedereen beter van wordt: in de eerste plaats vluchtelingen zelf, maar ook de regio’s van herkomst en onze eigen maatschappij. Daarvoor hebben we geen muren nodig maar bruggen. Want bruggen verbinden mensen en samenlevingen. 

In dit webinar gaan we samen met experten vanuit de academische wereld en het terrein dieper in op de gebreken van het huidige beleid maar gaan we vooral op zoek naar een andere, betere en menselijke aanpak. 

We stellen een noodzakelijk alternatief model voor. Een academisch onderbouwd antwoord op de huidige Europese aanpak. 

Ik schrijf me in 

Sprekers 

Praktisch

  • Wanneer: Woensdag 6 maart van 18u30 tot 20u 
  • Waar: Online. Schrijf je in en we sturen je kort voor het event een link om deel te nemen.
Prijs
Gratis
Startdatum
Einddatum
Type event
Vorming
Locatie

Online

Partners
Logo 11.11.11
Caritas International België - logo