Nieuws

Campagne 'Ook onze mensen' is star campaign

Onze campagne Ook onze mensen van Mortierbrigade is de star campaign van Eurydice Gysel, executive producer bij Czar. In de campagne worden verkiezingsposters van het Vlaams Belang gerecycleerd. De slogan ‘Eerst onze mensen’ wordt vervangen door het positieve ‘Ook onze mensen’.

Naar aanloop van de Creative Belgium Awards op 5 juni 2020 zet Creative Belgium hun favoriete campagne van 2019 in de kijker. De star campaigns is een serie van filmpjes waarbij telkens iemand uit de sector aan het woord wordt gelaten over zijn/haar star campaign van het afgelopen jaar. 

Bekijk het filmpje hieronder van Eurydice Gysel waarin ze uitlegt waarom onze campagne, dé campagne van 2019 is.

Informatie?

Meer informatie over de campagne 'ook onze mensen' vind je hier

Save the date: Stap opnieuw mee met onze Refugee Walk op zondag 27 september!

Op zondag 27 september 2020 is het zover, dan gaat onze vijfde Refugee Walk van start! Met een sponsortocht van 40 km in de groene omgeving van Leuven en omstreken dagen Vluchtelingenwerk Vlaanderen en de stad Leuven je opnieuw uit geld in te zamelen voor mensen op de vlucht.

We maken er weer een onvergetelijke warme ervaring van. De komende maanden zoeken we stappers en vrijwilligers. We rekenen op jou om je familie, vrienden of kennissen te motiveren om mee te doen. Spread the word! 

Inschrijven is mogelijk vanaf 2 april via www.refugeewalk.be. In afwachting kun je de Refugee Walk volgen op Facebook en Instagram.

Heb je vragen of suggesties? Aarzel niet om een mailtje te sturen naar refugeewalk@vluchtelingenwerk.be of te bellen naar 02 225 44 00.

Nieuwe Europees migratiepact: Een kans gegrepen of verspild?

Binnen de Europese Commissie zijn er plannen voor een nieuw Europees pact voor asiel en migratie. Ook Renew Europe, een fractie in het Europees Parlement, zet hierop in.

Een nieuw Europees migratiepact is een kans om asielopvang in Europa te verbeteren, om veilige en legale toegang mogelijk te maken en om EU-steun voor inclusie te mobiliseren. Maar er zitten een aantal bedreigingen in de huidige voorstellen. Er is een reëel risico dat ze aan veralgemeende hotspotprocedures werken met quasi-systematische detentie.

Samen met ECRE, de koepel van Europese vluchtelingenorganisaties, en vele andere Europese organisaties eisen wij voor de EU en haar lidstaten een rationeel en op rechten gebaseerd asiel- en migratiebeleid te ontwikkelen. Lees onze gemeenschappelijke tekst (in het Engels) hieronder.

Aantal kernpunten

  • Verzet tegen invoeren van algemene grensprocedure (die systematische detentie kan inhouden)
  • Er moet dringend gesleuteld worden aan de Dublin-III verordening (cfr. Eerdere comm 1ste land van asiel leidt tot perverse situaties)
  • Verder ligt de sleutel eerder in het beter naleven van de bestaande richtlijnen, dan in het aannemen van nieuwe wetgeving
  • Inzet op veilige toegang tot Europa (en asielsysteem in het bijzonder)
  • Inzet op inclusie
  • Dialoog met middenveld
  • Europese Unie is gebouwd op mensenrechten, tijd dat we die terug hoog in het vaandel dragen