Projecten

Projecten
Project In samenwerking met Projectcoördinator

Trampoline: Meertalige vrouwen? Sterke Tolkies!

Trampoline - Vluchtelingenwerk Vlaanderen
'Trampoline' leidt meertalige vrouwen op, zodat zij vrijwillige tolkopdrachten kunnen doen in verschillende scholen. Deze opleiding geeft vrouwen met een migratieachtergrond een springplank naar vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschap.
Koning Boudewijn Stichting, Brussel Onthaal
Veronique De Clercq

MOVE, voorbij detentie van migranten

De opsluiting van mensen om migratieredenen moet ophouden! Dat is de bedoeling achter de oprichting van de Move, die gedragen wordt door vier leden – Caritas International, CIRÉ, JRS Belgium en Vluchtelingenwerk Vlaanderen en gesteund wordt door heel wat partners.
Caritas International België, CIRÉ, Jesuit Refugee Service Belgium
Emmanuelle Vinois

Regionale steunpunten voor vrijwilligers

In februari 2022 overviel de oorlog in Oekraïne de wereld en zette die op het Europese continent een stroom vluchtelingen in beweging. Burgersolidariteit was alom aanwezig en vertaalde zich ook in veel engagement. Om deze burgers een actieve rol te helpen opnemen in het onthaal en inclusie van Oekraïners gingen we van start met het project “Regionale steunpunten voor vrijwilligers voor mensen op de vlucht”, met de steun van de Vlaamse overheid.
Vlaamse overheid, Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht, Gastvrij Netwerk
Griet Jacques

Other Talk

Other Talk is een driejarig programma van 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen, met als doel nuance in het gepolariseerde migratiedebat in Vlaanderen te brengen. Other Talk wil mensen die zich tussen de tegenpolen van het debat bevinden weer bij de conversatie betrekken en verdere polarisering tegenhouden.
11.11.11
Griet Jacques

Be Talky et become Tolky

Be Talky et become tolky stimuleert de meertaligheid in Brussel. Het project vertrekt vanuit de nood aan verbinding tussen de inwoners van het superdiverse Brussel en leidt meertalige jongeren op tot Tolkies.
Groep INTRO, Brussel Onthaal
Veronique De Clercq

Villa Veerkracht

Villa Veerkracht, een nieuw pre-Okan traject in samenwerking met DON Bosco Brussel en La Petite Ecole wil laag-of niet-geletterde jongeren uit de asielopvang  voorbereiden op het OKAN-traject.
Villa Veerkracht
Don Bosco Brussel, La Petite École, Fonds Schepers-Lijnen
Veronique De Clercq

Project OKANplus

Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert in samenwerking met Groep INTRO en de gemeente Anderlecht met de steun van de Vlaamse Gemeenschap het project OKANplus.
Groep INTRO, Gemeente Anderlecht
Veronique De Clercq