Trampoline: Tolkies @ work!
'Trampoline' leidt meertalige vrouwen op, zodat zij vrijwillige tolkopdrachten kunnen doen. Deze keer focussen we ook op werk, en proberen we zo de afstand van deze vrouwen tot de arbeidsmarkt te verkleinen.
Projectcoördinator
Veronique - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Veronique De Clercq

medewerker onderwijs

Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert opnieuw een reeks vormingen in samenwerking met Brussel onthaal. Met het project ‘Trampoline’ bieden we meertalige vrouwen die graag tolken een gratis vorming tot Tolky aan om eenvoudige gesprekken te kunnen tolken.

Ze worden na hun vorming geregistreerd bij Brussel Onthaal en krijgen voor elke tolkopdracht een vrijwilligersvergoeding. Door opnieuw zo’n competentieversterkend project aan te bieden, krijgen méér anderstalige vrouwen de unieke kans om hun meertaligheid in te zetten.

Tijdens deze opleiding zal er ook aandacht gaan naar woordenschat over de asielprocedure en andere onderwerpen die nuttig kunnen zijn bij de zoektocht naar werk in sociale sectoren. Na de vorming organiseren we een ontmoeting met officiële tewerkstellingsactoren, zodat de tolkies er vlot mee in contact komen voor het aanmelden.

TRampoline

Gezochte profielen

Voorwaarde: om aan deze vorming te kunnen deelnemen, is een B2 niveau van het Nederlands verreist.

  • Wil jij graag tolken voor nieuwkomer? 
  • Ben je een meertalige vrouw? 
  • Spreek je goed Nederlands? Spreek je ook nog een andere taal goed?
  • We zijn op zoek naar enthousiaste kandidaat-tolken die een van de onderstaande talen spreken:  Pasjtoe, Farsi en Dari, Oekraïens, Turks, Bulgaars, Portugees, Tigrinya, Russisch, Roemeens, Arabisch, Romani, Domari, Susu, ...
  • én die minstens een B2-niveau Nederlands hebben

Meer informatie over het B2-niveau vind je hier.

 

Contact

Wil jij meer weten over Trampoline?

Contacteer dan Veronique De Clercq: @email of Vanessa De Tobel: @email

In samenwerking met
Brussel Onthaal logo