Kalender

Jeugdhulp Don Bosco Vremde zoekt gastgezinnen voor jongeren

22/08/2019 tot 29/10/2019
gratis evenement

De niet-begeleide minderjarige vluchtelingen (tussen 12 en 18 jaar) van 'Het Kompas' zijn op zoek naar gastgezinnen en vrijwilligers die hen willen ondersteunen in hun ontwikkeling en integratie.

De leefgroep 'Het Kompas' bevindt zich op de campus van Jeugdhulp Don Bosco Vremde in Antwerpen. Zij begeleiden 10 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Om hen te ondersteunen zijn ze momenteel op zoek naar enthousiaste gastgezinnen en /of vrijwilligers.

Hoe kan je iets betekenen voor de jongeren?

Deze ondersteuning kan enerzijds onder de vorm van studiebegeleiding, het organiseren van een activiteit voor de groep, maar anderzijds ook via gastgezinnen die op een laagdrempelige manier de jongeren via bijvoorbeeld een activiteit in huiselijke sfeer vertrouwd willen maken met het leven in België.

  • Ben je leerkracht (in wording) en wil je graag studiebegeleiding geven? 
  • Ben je een gezin die via een uitstap of een activiteit in huiselijke sfeer onze jongeren meer vertrouwd willen maken met het leven in België?
  • Wil je graag eens een activiteit organiseren voor onze groep?

Interesse?

Heb je interesse of wil je graag nog wat meer informatie? Aarzel niet en neem contact op via telefoon 03 612 20 00 of mail naar Nathalie.Janssens@jongenstehuisdbv.be

Meer info

Meer informatie over 'Het Kompas' vind je hier.

Praktische gegevens

Broechemsesteenweg 100, 2531 Vremde

Telefoon: 03/612.20.01

Fax: 03/475.13.65

E-mailadres: HetKompas@jongenstehuisdbv.be 

locatie

Intervisiegroep voor eerstelijnswerkers die werken met vluchtelingen.

23/09/2019 tot 08/06/2020
Exil vzw
betalend evenement
€40,00

Van september 2019 tot juni 2020 organiseert Exil vzw maandelijks een intervisiegroep voor eerstelijnswerkers die werken met vluchtelingen.

Eerste sessie

Maandag 23 september 2019
13u30 tot 16u30
Exil vzw
Kroonlaan 282, 1050 Elsene

Inschrijven

Je kan je hier inschrijven

locatie

Oproep input inspiratiebox Actief burgerschap in OKAN

08/10/2019 tot 15/10/2019
gratis evenement

De pedagogische begeleidingsdienst van het GO! ontwikkelde, in analogie met de leerlijn Actief burgerschap voor het secundair onderwijs, een leerpad Actief burgerschap in OKAN

Om OKAN-teams te ondersteunen om rond burgerschapscompetenties aan de slag te gaan, ontwikkelen ze een open inspiratiebox met linken naar allerhande materiaal dat kan inspireren. Ze verzamelden zelf al heel wat boeiend materiaal maar zijn er zeker van dat ze nog veel breder kunnen inspireren en meer expertise kunnen delen.

Daarom doen ze een warme oproep. Heb jij of heeft je organisatie boeiend materiaal dat binnen OKAN kan inspireren om te werken aan burgerschapscompetenties zoals ze in het leerpad van het GO! aan bod komen? Wil je dit materiaal graag als inspirerend materiaal in de kijker zetten in onze inspiratiebox?

Alle input is welkom via de Google Formulieren of via mail via lotte.michielsen@g-o.be. Ook vragen of bedenkingen zijn heel er welkom.

En dit graag tegen 15 oktober. De inspiratiebox is uiteraard nooit ‘af’ en zal steeds aangevuld worden.

Ze lanceren de inspiratiebox op 6 november en houden jullie uiteraard graag op de hoogte.

locatie