De Geluksbrengers

Jonge vluchtelingen groeien op met dromen, net als iedereen. Alleen is het voor hen vaak moeilijker om die op de rails te krijgen. Hun dromen verschillen niet van die van Belgische jongeren maar de weg ernaar toe is bezaaid met hindernissen. Om deze hindernissen te overwinnen is veel doorzettingsvermogen een veerkracht nodig. Warme ontmoetingen kunnen jongeren aanzetten om de moed niet te verliezen. Daar zorgen in Vlaanderen heel veel mensen mee voor. Een leerkracht, een goeie vriend, een scoutsgroep, een voogd. Elke dag staan ze jonge vluchtelingen bij in het vervullen van hun dromen.

Met onze campagne ‘De Geluksbrengers’ zetten we daarom de verhalen van jonge vluchtelingen in de kijker, alsook de hartverwarmende ontmoetingen en inspanningen van Geluksbrengers, mensen die hen een warm hart toedragen. Samen slagen ze erin om kleine en grote dromen waar te maken.

Geluksbrengers zijn er in alle vormen en maten: sommigen zeggen simpelweg hallo, anderen zetten zich in als lokale vrijwilliger om de toekomstdromen van jonge vluchtelingen te helpen realiseren. Of je nu een vereniging, een burger, een gemeente of een organisatie bent, iedereen kan het klavertje mee verspreiden en duidelijk maken dat ook jij jonge vluchtelingen welkom heet.

Ontdek hier de Geluksbrengers!