Netwerkdag Gastvrij Netwerk - Deel II
Logo Gastvrij Netwerk

De netwerkdag is voor de vrijwilligersverengingen en burgerinitiatieven die samenwerken in Gastvrij Netwerk vzw. Een unieke gelegenheid om de vele vrijwilligers voor mensen op de vlucht uit verschillende regio's bijeen te brengen. 

Wij komen bijeen in de Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis (15 min. stappen van Brussel-Zuid). Die dag zullen we elkaar ontmoeten en inspireren, ervaringen uitwisselen, sterke sprekers horen, samen eten en klinken op 2022.

Ik schrijf me in

Programma

Vanaf 9u30
  • Onthaal met koffie & thee
  • Doorlopend: Expo Gastvrij Netwerk - Het werk van de leden van Gastvrij Netwerk in 2020 - 2021 in de kijker
10u30

Welkom

11u         

Inspirerende burgerinitiatieven voor mensen op de vlucht aan het woord.

  • Innocent Harerimana van CATI-TAGE vzw uit Tienen
CATI TAGE

CATI-TAGE vzw, is ontstaan uit een bereidheid om Afrikaanse inwoners van Tienen en omgeving samen te brengen, alsook hun vrienden en families door het bevorderen van wederzijdse bijstand, burgerparticipatie in de gemeente en promotie van de Afrikaanse cultuur. Ons motto “Samen zij we sterk” is duidelijk. Wij moeten onze krachten, competenties en kennis bundelen om onze belangen te verdedigen, onze kinderen coachen zodat ze op school en in het leven slagen, oudere mensen bijstaan en socioculturele en sportieve activiteiten organiseren.
Meer over cATI-TAGE vzw

 

  • Evelyne Huughe van Een Hart voor Vluchtelingen vzw uit Gent
Een Hart voor Vluchtelingen Gent

Een Hart voor Vluchtelingen vzw werd opgestart in september 2015 door Evelyne Huughe, een mama uit Gent die niet langer passief kon blijven toekijken terwijl duizenden asielzoekers Europa binnenkwamen op zoek naar een nieuwe thuis. Zij richtte een facebookgroep op die uitgroeide tot een massale steunbetuiging in en rond Gent.
Meer over een Hart voor Vluchtelingen

 

  • Ghizlane Zaïd coördindator van Samen Voor Morgen vzw uit Molenbeek

‘Samen voor Morgen’ is gestart vanuit een groepje enthousiaste ouders die elkaar leerde kennen aan de schoolpoort. Samen voor Morgen groeide van een buurtcomité uit naar een vzw die mensen wil laten ontmoeten en verbinden via dialoog. Op deze manier willen ze culturele uitwisselingen tussen gemeenschappen stimuleren. Ze doen dit onder andere ook via laagdrempelige vrijetijdsactiviteiten.

Meer over Samen Voor Morgen

11u45

Gesprekstafels - In gesprek over thema's die ons verbinden.

13u

Lunch

  • Muziek van Delshad Jabo

Hoewel in zijn familie niemand veel met muziek bezig is, ontdekte Delshad Jabo enkele jaren geleden via YouTube zijn liefde voor muziek. In Turkije koopt hij zijn eerste gitaar, waarna hij zichzelf gitaar leert spelen aan de hand van YouTube-filmpjes. Hij zingt ook in het Turks of het Koerdisch over de liefde en dingen die hem bezighouden. Sommige teksten schrijft hij zelf, andere covert hij van andere artiesten. “Mijn grote droom is dat ik ooit van muziek mijn beroep zou kunnen maken”, vertelt Delshad. Ontdek de muziek van Delshad

Helena Casella
Prijs
5 euro (met een max. van 10 euro per lidorganisatie)
Startdatum
Einddatum
Type event
Evenement
Locatie

Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis

Partners
Logo Cera