Ontmoetingsdag: Limburgers voor mensen op de vlucht

Heb je al gehoord over de ontmoetingsdag op 9 maart? Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (LPV) brengen graag op die dag geëngageerde Limburgers zoals jij samen. Het wordt een dag vol inspiratie en warme ontmoetingen, waarbij we onze krachten bundelen voor een goed doel. 

Waarom je erbij moet zijn 

  • Ontmoet gelijkgestemden: Je bent niet alleen. Ontdek hoe anderen hun steentje bijdragen. 
  • Deel je ervaringen: Jouw verhaal kan anderen inspireren en vice versa. 
  • Bouw aan je netwerk: Wie weet ontmoet je wel iemand die je verder kan helpen. 

Voor kinderen vanaf 3 jaar voorzien we ook kinderopvang! 😊 

Workshops

Je kan twee workshops kiezen uit onderstaande

  • Ieders Stem Telt: Seppe Vanhex (Saamo)

Op 17 januari 2024 is de campagne ‘Ieders Stem Telt’ (Ieders Stem Telt) gelanceerd. In Limburg dragen we deze doelstelling mee uit met ondertussen meer dan 40 Limburgse partners (waaronder het LPV en Vluchtelingenwerk), al willen we tegelijk ook een stapje verder durven gaan. We stelden ons immers een tijdje geleden ook de vraag: waarom zou een groot deel van de (kwetsbare) burgers morgen niet gaan stemmen en wat kunnen wij als burgers hieraan doen? In deze workshop gaan we samen op zoek naar de oorzaken van dit ‘wantrouwen in de politiek’, maar staan we tegelijk ook stil wat wij als vrijwilligers hieraan kunnen doen.

  • OPT+ Opvang met perspectief op toekomst voor mensen zonder wettig verblijf

Met OPT+ wil ORBIT vzw lokale burgerinitiatieven verbinden met hun lokale overheid en sociale organisaties zodat ze, met steun van de overheid, mensen zonder wettig verblijf de ruimte bieden en begeleiden om een menswaardig en duurzaam toekomstperspectief uit te bouwen.

  • Intervisie: uitwisseling en intervisie met andere vrijwilligers op basis van casussen

Wil je graag andere Limburgse vrijwilligers beter leren kennen, heb je nood aan intervisie of zit je met een prangende casus, dan is deze workshop er voor jou. Bij mooi weer maken we een wandeling in het aangrenzende park. 

  • Sociaal Wonen

Vanaf 18 maart 2024 kunnen personen zich online inschrijven als ze een sociale woning willen huren via het Centraal Inschrijvingsregister. Vanaf dan is er namelijk één digitaal webplatform voor alle inschrijvingsdossiers. Dit zorgt voor uitdagingen voor onze doelgroep, tijdens deze workshop gaan we hier dieper op in.

 

Startdatum
Einddatum
Type event
Evenement
Locatie

Vrijzinnig Punt: Albrecht Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt

Partners
LPV Nieuw Logo 2022