Gratis intervisiereeks voor vrijwilligers voor mensen op de vlucht

Open aanbod voor vrijwilligers voor mensen op de vlucht
Werk je als vrijwilliger met mensen op de vlucht? Wil je andere vrijwilligers ontmoeten? Heb je nood aan uitwisseling? Onze 5 regiocoördinatoren organiseren vorming, intervisie en ontmoetingsmomenten om je te inspireren en op weg te helpen!

Dit aanbod staat open voor elke vrijwilliger die in Vlaanderen werkt met mensen op de vlucht. Elke vorming wordt gratis aangeboden. Wij organiseren online sessies en fysieke regionale bijeenkomsten. Ontdek hieronder ons programma en schrijf je in voor één of meerdere momenten!

Houd deze pagina de gaten. Wij vullen die de komende weken verder aan.

Tweemaandelijkse "Start to Volunteer" vorming 

Heb je interesse om als vrijwilliger bij te dragen aan het werk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen of een lokale groep in jouw buurt? Wil je graag meer te weten komen over de asielprocedure en hoe je concreet kan helpen? Dan is onze tweemaandelijkse vorming iets voor jou! 

Meer info

 

Webinar:  Ondersteunen mentaal welzijn mensen op de vlucht  

De geestelijke gezondheid van mensen op de vlucht staat onder druk door ingrijpende ervaringen uit het verleden en stressoren in de dagelijkse leefsituatie. Als vrijwilliger wordt je hier vaak mee geconfronteerd, maar hoe kan je dit bespreekbaar maken? Welke rol kan je hierin spelen en wat doe je beter niet? Hoe kunnen we aan de slag met veerkracht? En hoe kan je mensen warm doorverwijzen naar gepaste hulp? 

Meer info

 

Webinar:  Taalverwerving anderstalige nieuwkomers  

Taal is een essentieel instrument om te kunnen werken, communiceren, en van elkaar te leren. Een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft, zet daarom sterk in op taalontwikkeling, en specifiek op het verwerven van het Nederlands. Emeritus Prof. Dr. Piet Van Avermaet (UGent) biedt in deze vorming inzichten en praktische adviezen om talige diversiteit thuis en op school te omarmen. We bespreken ook hoe meertalige ouders het beste ondersteund kunnen worden in hun taalkeuzes en opvoeding.

Meer info

In samenwerking met
Logo Vlaamse overheid
LPV Nieuw Logo 2022