Gratis intervisiereeks voor vrijwilligers voor mensen op de vlucht

Open aanbod voor vrijwilligers voor mensen op de vlucht
Werk je als vrijwilliger met mensen op de vlucht? Wil je andere vrijwilligers ontmoeten? Heb je nood aan uitwisseling? Onze 5 regiocoördinatoren organiseren vorming, intervisie en ontmoetingsmomenten om je te inspireren en op weg te helpen!

 Dit aanbod staat open voor elke vrijwilliger die in Vlaanderen werkt met mensen op de vlucht. Elke vorming wordt gratis aangeboden. Wij organiseren online sessies en fysieke regionale bijeenkomsten. Ontdek hieronder ons programma en schrijf je in voor één of meerdere momenten!

Houd deze pagina de gaten. Wij vullen die de komende weken verder aan.

let's talk- 28 september (brussel)

Ben jij klaar om je positieve invloed te laten gelden voor mensen op de vlucht in Brussel? Schrijf je dan nu in voor ‘Lets talk’ op donderdagavond 28 september in Brussel! Doe mee, inspireer en laat je inspireren – jouw engagement telt. Samen maken we het verschil!

Meer info

 

 

werken met mensen in onwettig verblijf met Geert Matthys - 11 oktober (online)

Geert Matthys is als docent vreemdelingenrecht en als onderzoeker verbonden aan de Arteveldehogeschool. In deze intervisie gaan we in op je werk als vrijwilliger voor en met mensen in onwettig verblijf. Wat kan je voor hen betekenen? Waar hebben ze wel recht op? En hoe kan je die rechten bekomen? Geert gaat aan de slag met jullie concrete casussen en reikt mogelijke oplossingen aan. Praktisch: 19u30 - 21u en online.

Inschrijven

 

 

Filmtechnieken voor sociale media met Rudy Pieters - 21 oktober (Gent)

Sociale media is niet meer weg te denken uit ons leven én het is een belangrijk communicatiekanaal voor vrijwilligersgroepen. Maar hoe maak je nu een goed filmpje met je smartphone? Waar moet je zeker op letten? Rudy Pieters leert je de kneepjes van het vak en zet jullie zelf aan het werk. Vergeet dus zeker niet om je smartphone mee te brengen!

Bij deze vorming voorzien wij de lunch. Praktisch: 10u-14u/Het Achterhuis - Diksmuidestraat 41 in Gent. 

Inschrijven

 

HOE OMGAAN MET ONLINE HAATSPRAAK? - 16 november (Dendermonde)

Als je concrete handvatten wil krijgen om te reageren op online haatspraak, kom dan luisteren naar onze collega Julie Weyne (regiocoördinator Oost-Vlaanderen) op donderdagavond 16 november in Dendermonde!

Meer info

 

 

Van Mening Verschillen met Ruben Mersch - 30 november (online)

Als geëngageerde vrijwilliger bots je al een op andere meningen. In een gesprek met een lokaal bestuur, een school, andere vrijwilligers of het jaarlijkse kerstfeest van de familie. Maar hoe ga je het best om met die andere meningen? Hoe kan je met elkaar praten zonder dat het schreeuwen wordt, overtuigen zonder de ander te beledigen, toegeven zonder plat op je buik te gaan? Ruben Mersch maakt ons wegwijs in het van mening verschillen. Praktisch: 19u30-21u en online. 

Inschrijven

 

Reageren op online haatspraak - 14 december (online)

We zitten met z’n allen op sociale media, en daar wordt al eens gescholden, uitgelachen en vernederd. Laatdunkende uitspraken over vrouwen, haatspraak tegenover migranten, intimidatie van LGBTQ+… Wat kan jij doen? Op welke manier reageer je het best? En wanneer zwijg je beter? Julie Weyne geeft je concrete handvaten mee om te reageren op online haatspraak. Praktisch: 19u30-21u en online. 

Inschrijven

In samenwerking met
Logo Vlaamse overheid
LPV Nieuw Logo 2022
Logo Gastvrij Netwerk