Logo

Vluchtelingenwerk Vlaanderen komt op voor de rechten en het welzijn van mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. We streven naar een maatschappij waar mensen met elkaar samenleven. Om dat te bereiken brengen wij positieve verhalen over mensen op de vlucht, zetten we druk op het beleid en sensibiliseren het grote publiek. 

We zijn een organisatie die positiviteit en kracht uitstraalt. 

De nieuwe visuele identiteit van onze organisatie draagt deze waarden uit. Het nieuwe logo is opgebouwd uit drie overlappende, kleurrijke vlakken. Deze vlakken en krachtige typografie vormen een knipoog naar de pamfletten die in manifestaties te zien zijn. De warme, vrolijke kleuren contrasteren met de bolde typografie en maken de boodschap toegankelijk. Het originele icoon van Vluchtelingenwerk, die de weg verbeeldt die veel mensen op de vlucht afleggen, blijft bewaard en prijkt trots bovenaan het nieuwe logo in een vast groen vlak.

Basislogo

De kleuren van Vluchtelingenwerk Vlaanderen zijn warm en vrolijk. Ze verbeelden de positiviteit van de organisatie. Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft een brede waaier aan kleuren om zijn vele dochterorganisaties- en projecten vorm te geven.  De kleuren mogen onderling gebruikt worden in de vlakken in combinatie met zwart voor de typografie. Geel, oranje en blauw contrasteren het best met zwart en worden dan ook aangeraden om te gebruiken in combinatie met tekst.

Om de leesbaarheid van het logo te garanderen werd een minimumgrootte bepaald.  Het logo moet op een grootte van minstens 60 mm worden gezet.

Download logopakket

Thema's & departementen

De thema's en departementen van Vluchtelingenwerk Vlaanderen krijgen een eigen sublogo. Deze zijn iets anders opgemaakt dan de sublogo's voor de lokale verenigingen. Het label met de naam van het thema of departement staat centraal onder het basislogo in witte typografie, de labels verschillen door de paarse of groene kleur uit het kleurenpalet. Bovendien wordt het kader telkens aangepast naar het volume van de naam. Het woord VLUCHTELINGENWERK wordt steeds op de gele achtergrond toegepast.

Download logopakket