-

3 oktober 2021: Refugee Walk

Treed in de voetsporen van vluchtelingen, wandel mee uit solidariteit en zamel geld in voor mensen op de vlucht.

Wereldwijd zijn bijna 80 miljoen mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Ze leggen enorme afstanden af, vaak te voet, op zoek naar een veilige thuis.

Tijdens de Refugee Walk op 3 oktober 2021 toon je je solidariteit door samen met heel Vlaanderen een symbolische route van 10, 20 of 40 km te bewandelen en zo geld in te zamelen voor mensen op de vlucht. Een plezieruitje voor ons, een dagdagelijkse realiteit voor mensen op de vlucht.

Route


De koers? Die bepaal je volledig zelf! Dit jaar krijg je de kans om mee te stappen vanaf het centrale event in Leuven, zelf een traject uit te stippelen tussen deelnemende rustpunten in jouw provincie of een persoonlijk parcours af te bakenen in je eigen streek.

Organisatie

De Refugee Walk is een initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De opbrengst van het ingezamelde geld gaat dan ook naar de werking van Vluchtelingenwerk. Daarmee kunnen we vluchtelingen onthalen op hun eerste dag in België, jonge vluchtelingen begeleiden met Project Ananas, onze juridische helpdesk uitbouwen, en nog veel meer. 

Ter illustratie: 

  • Met € 40 kunnen we onze juridische helpdesk 1 uur bemannen en antwoorden op alle vragen over vreemdelingenrecht.
  • Met € 90 kunnen we ons startpunt 1 dag openen en bieden we vluchtelingen een warme plek, een tas thee, gezelschap en basisinformatie over asiel.

Vorig jaar wandelden maar liefst 1907 stappers de Refugee Walk. Samen haalden ze 495 214 euro op voor mensen op de vlucht. Een fantastisch resultaat, dat we dit jaar alleen maar willen overtreffen. 

Doe jij ook mee?