-

Aarschot ontmoet Palestina

Op zaterdag 17 september organiseerde vrijwilligersorganisatie Bij Ons Thuis eindelijk haar Palestinadag. De vzw helpt vluchtelingen in Aarschot en omstreken om er zich thuis te voelen. Er is over de jaren in Aarschot een behoorlijke groep Palestijnse vluchtelingen komen wonen met wie de vrijwilligers ondertussen een fijne vriendschapsband hebben opgebouwd.
Palestinadag - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Collega’s Thomas (Beleid) en Kareem (Startpunt) gaven er en presentatie over het Belgische beschermingsbeleid voor Palestijnen. Kareem, zelf Palestijn, nam ook deel aan het debat. Er werd ook een workshop Kaligrafie gegeven door de Gents-Palestijnse Hamza Abu Ayyash.

"De Palestinadag was er eentje om nooit te vergeten. Graag willen we iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan dit evenement. De koks, dichters, dansers, animatoren, sprekers ... en de vele andere vrijwilligers. Daarnaast ook een woord van dank voor iedereen die er zaterdag bij was."

De vzw Bij Ons Thuis werd op 30 mei 2018 in Aarschot opgericht en zorgt voor opvang en begeleiding van vluchtelingen in Aarschot en omstreken. Ze bieden hen een brede ondersteuning bij alle dingen van het dagelijkse leven die voor ons evident lijken, maar voor nieuwe Belgen vaak moeilijk liggen. Samen met een 40-tal andere vrijwilligersorganisaties is de vrijwilligersorganisatie lid van Gastvrij Netwerk.  

Meer info over Bij Ons Thuis

Palestinadag - Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Palestinadag - Vluchtelingenwerk Vlaanderen