-

Achtste editie Refugee Walk brengt recordaantal deelnemers op de been

Op zondag 8 oktober organiseert Vluchtelingenwerk voor de achtste keer haar jaarlijkse Refugee Walk, en dit jaar groter en indrukwekkender dan ooit tevoren. Meer dan 2.122 mensen stapten mee en haalden voorlopig al meer dan 452.000 euro op. Gewoonweg fantastisch en een warm signaal van solidariteit met mensen op de vlucht. Hiermee tonen deelnemers in heel Vlaanderen hun solidariteit én maken ze een wezenlijk verschil om hen te helpen.

Tine Claus, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, benadrukt het belang van dit evenement: "Dit jaar breekt de Refugee Walk alle recordcijfers en daar ben ik ongelofelijk blij mee. Het toont vooral aan dat heel wat mensen solidair zijn met mensen op de vlucht, door een gift te doen of zelf mee te stappen. De Refugee Walk staat symbool voor die solidariteit met mensen op de vlucht, maar maakt het ook absoluut mogelijk dat Vluchtelingenwerk kan blijven doen wat het doet: de rechten van deze mensen verdedigen. Daar ben ik heel erg dankbaar voor."

De opbrengst van de Refugee Walk gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen, waarmee meer acties voor een humaan vluchtelingenbeleid worden mogelijk gemaakt.

STEUN ONZE STAPPERS VIA WWW.REFUGEEWALK.BE

FOTO-ALBUMS