-

Bestel jouw interculturele kalender van 2023

Deze kalender belicht verschillende kanten van asiel en migratie, en maakt melding van interessante initiatieven hierover. Voor slechts 5 euro haal je zelf een exemplaar in huis, en draagt je bij tot een genuanceerder beeld over migratie. Samen voor een tolerantere samenleving, waar plaats is voor iedereen.
Interculturele kalender 2023
Een initiatief van KWB intercultureel – Internationaal Comité – Comité Norouz – Yezidi Belgica - HOC – WSM - Gastvrij Netwerk Vluchtelingenwerk Vlaanderen – kaj de MUG

Deze kalender is een uitnodiging om het individuele of collectieve denkpatroon te veranderen. Iedere persoon is anders, maar onze verschillen mag in geen geval een aanzet zijn tot racisme, discriminatie of uitsluiting. Het is eerder een kans tot ontdekking, samenwerking en verrijking. “Je kunt je gezicht niet met één vinger wassen”, zegt een Congolees spreekwoord. Wij hebben elkaar nodig, want samen maken wij de samenleving. Moge deze kalender bijdragen aan de opbouw van een warme, solidaire en interculturele samenleving’.

Asiel en migratie, het thema van de kalender van 2023. Waar denk je aan als je dit hoort? De rijen asielzoekers die kamperen aan het Klein Kasteeltje in Brussel, afwachtend of ze hier asiel zullen krijgen? De bootjes die de Middellandse zee oversteken en proberen Zuid-Europa binnen te geraken? De beeldvorming over asiel en migratie loopt over van de stereotypen, terwijl het fenomeen migratie zoveel meer divers is dan dat.

Laat deze kalender voor jezelf en je achterban de aanleiding zijn om je ogen te openen voor deze andere facetten van migratie, terwijl je ze niet sluit voor de problemen die het met zich mee kan brengen. Want ja, die zijn er. Maar laat ook de positieve kanten toe. Geloof in het verhaal dat migranten kunnen bijdragen aan de samenleving. Migratie geeft immers een boost aan de economische ontwikkeling van een land, door bijvoorbeeld gaten in de arbeidsmarkt op te vullen.

Bestellen

Bestellen kan door 5 euro te storten op rekeningnummer van KWB intercultureel: BE42 0689 3386 0554 met vermelding ‘kalender 2023 + naam + adres’