-

Boekvoorstelling: In mijn straat bloeien geen bloemen

"Kan je je voorstellen hoe het is om te leven in een oorlogsgebied? Het constante gevoel van angst en onzekerheid dat je familie bedreigt, omringd door gebombardeerde gebouwen en het geluid van explosies en sirenes."

Op vrijdagavond 6 oktober is er de boekvoorstelling 'In mijn straat bloeien geen bloemen' van Roger Vanhoeck Puurs-Sint-Amands. Het boekt vertelt het verhaal van de vijftienjarige Zainab die de oorlog in Syrië ontvlucht en haar tocht naar Europa. Onze directeur Tine Claus komt er een woordje spreken.

In de zoektocht naar een nieuw leven wordt Zainab geconfronteerd met een land waar ze de taal niet spreekt en waar ze helemaal opnieuw moet beginnen. Het is dan van onschatbare waarde om mensen zoals Katalina op je pad te ontmoeten: iemand die een helpende hand biedt en je begeleidt in je zoektocht naar rust en veiligheid. Om eindelijk zonder de stress van oorlog of het eindeloos onderweg zijn te kunnen leven. Ruimte in je hoofd krijgen, zodat je terug gewoon mens kan zijn.

Praktische info

  • Locatie: CC Binder in Forum 9, 2870 Puurs-Sint-Amands
  • Datum: Vrijdag 6 oktober 19u30

De avond is een samenwerking tussen Vluchtelingenwerk Vlaanderen, de gemeente Puurs-Sint-Amands en Davidsfonds Puurs. je kan jouw boek laten signeren en komen ook verschillende sprekers waaronder onze directeur Tine Claus die ook het voorwoord van het boek schreef:

"Europa wordt vaak gezien als een symbool van vrijheid en menselijkheid, maar voor mensen op de vlucht blijkt de realiteit anders te zijn" - Tine Claus

"Ik herinner me nog steeds de mensen die ik jaren geleden in Spanje zag, die net in gammele bootjes de gevaarlijke overtocht van de Middellandse Zee hadden overleefd: baby’s, kinderen en heel veel jonge mannen. Een mengeling van opluchting, honger, vermoeidheid en angst overheerste. Velen van hen komen terecht in vluchtelingenkampen zoals het kamp in Moria, waar de leefomstandigheden onmenselijk zijn."

Inhoud boek

In Aleppo, een eeuwenoude mythische stad in Syrië, woedt al jarenlang oorlog. Niets of niemand blijft gespaard. Zelfs de bloemen bloeien er niet meer. Op een dag verliest de vijftienjarige Zainab haar vader aan een verdwaalde bom. Zainab en haar moeder beslissen om te vluchten naar Europa in de hoop op een beter leven.

Het belooft een lange en moeizame tocht te worden langs mensensmokkelaars, een verraderlijke zee en onbetrouwbare schippers. Ook Europa blijkt niet zo gastvrij als ze dachten. Wordt een troosteloos Grieks vluchtelingenkamp het einde van hun reis? Een hartverwarmende young adult met voorwoord van Tine Claus, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Boek bestellen

Het boek kost 22€ (verzendkosten, 5€ - in de regio Bornem, Puurs, Sint-Amands, Willebroek en Boom wordt het boek gratis aan huis gebracht)

Je kan het boek bestellen bij:

Je stort het bedrag op rekening nr BE06 9734 4817 7622………… met vermelding “boek Roger Vanhoeck” en naam en adres. Of Je betaalt cash bij bovenstaande personen.

Roger schrijft dit boek volledig ten voordele van Vluchtelingenwerk Klein Brabant. Zowel het ereloon als de opbrengst van de verkoop in eigen beheer komen dus integraal ten goede aan de vzw. Dus warm aanbevolen om het boek te kopen en zo de werking te ondersteunen.