-

Conferentie: "Hoe halen we de opvang uit de crisis?"

Vandaag is onze conferentie ‘Hoe halen we de opvang uit de crisis?’ in Brussel gestart, in samenwerking met ORBIT vzw, CIRÉ, Caritas International België, Amnesty International Vlaanderen en UNHCR België. Samen met beleidsmakers, parlementsleden, opvangpartners, lokale besturen, sociaal werkers, academici en het middenveld werken we aan uitvoerbare en realistische oplossingen om uit de opvangcrisis te geraken.
Conferentie: opvang - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

“We zijn hier voor mensen en oplossingen”, zegt Tine Claus, directeur Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De voormiddag is gevuld met boeiende panelgesprekken waarin experten uit het veld in gesprek gaan over relevante thema’s aangaande de opvangcrisis. We geven hierbij aandacht aan de slachtoffers van deze crisis en bieden verhelderende informatie over de stand van zaken op het terrein.

De namiddag biedt tijd om hiermee aan de slag te gaan en om standpunten, inzichten en oplossingen met elkaar uit te wisselen. Aan de hand van 5 werkgroepen trachten we tot werkbare oplossingen te komen om niet langer in deze crisismodus te verkeren.

                                                                               Meer info