-

Dialoogtafel: “Wie zorgt voor mensen in precaire situaties?”

Onze collega Griet, coördinator van team Beweging & Communicatie, sloot op 21 september aan bij de dialoogtafel rond sociale uitsluiting van mensen zonder wettig verblijf. Van 18 tot 21 september organiseerde CESSMIR zijn 2e conferentie 'Hedendaagse vormen van racisme en discriminatie'.
Dialoogtafel - Vluchtelingenwerk

Griet sprak tijdens de dialoogsessie over mensen zonder wettig verblijf, wat vrijwilligers voor hen (kunnen) doen en lichtte het standpunt toe van Gastvrij Netwerk. Heel wat burgers ondersteunen mensen zonder wettig verblijf en vinden elkaar in vrijwilligersorganisaties verspreid in Vlaanderen en Brussel. Het Gastvrij Netwerk versterkt lokale vrijwilligersorganisaties, dichtbij en solidair met mensen op de vlucht.

Griet: “Vrijwilligers zijn vaak de laatste hulpbron voor mensen in moeilijke situaties. Het is zeer inspirerend dat CESSMIR deze vrijwilligers een forum aanbiedt. Binnen Gastvrij Netwerk helpen vele vrijwilligers al jaren mensen in precair verblijf. Het zijn vaak schrijnende situaties. Vrijwilligersorganisaties op het terrein luiden de alarmbel.”

📸 Foto door Va Nelsen

Standpuntbepaling Gastvrij Netwerk: mensen zonder wettig verblijf