-

Eindelijk geen mensen meer op straat!

Oef! De laatste weken is de toestand aan het aanmeldcentrum ‘Klein Kasteeltje' in Brussel eindelijk aan het normaliseren. Alle mensen kunnen zich nu aanmelden en krijgen opvang. Resultaat: mensen moeten niet meer buiten blijven en de nachten op straat doorbrengen.
Mensen op straat aan Klein Kasteeltje

Wij vroegen de regering al maanden om dringend noodopvang te voorzien zodat niemand meer op straat hoefde te slapen. Met onze petitie in de hand ging onze directeur op woensdag 22 december 2021 langs bij de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi. 

18.000 Belgen vroegen daarmee samen met ons klaar en duidelijk: #GeenMensenOpStraat. Al meer dan 2 maanden sliepen mensen die asiel willen aanvragen in ons land op straat. Al meer dan 2 maanden bood de staatssecretaris geen enkele oplossing. Geen noodopvang. Geen perspectief.  

Vluchtelingenwerk Vlaanderen gaat er alles aan blijven doen mensenrechten af te dwingen en druk uit te oefenen op de beleidsmakers wanneer het moet. Ons Startpunt-team blijft elke ochtend op post aan het Klein Kasteeltje om te monitoren want #GeenMensenOpStraat