-

Syriërs nemen het narratief zelf in handen met de expo Bright Tomorrow: "Media verspreiden een boodschap die is aangetast door geld en politiek."

Abdulazez Dukhan is de oprichter van Own Narrative. Dat is een ngo die mensen met een vluchtverleden aanmoedigt om hun verhaal weer in eigen handen te nemen: “Media verspreiden een boodschap die is aangetast door geld en politiek”, legt Abdulazez uit. “Via de projecten van Own Narrative kunnen mensen met allerlei achtergronden hun verhaal zélf vertellen.”
Foto van oprichter van Own Narrative

“Na 50Humans is Bright Tomorrow mijn tweede grote expo in België”, vertelt Abdulazez. “Het is een verzameling van kunst, journalisme, activisme en fundraising waarin kunstenaars het verhaal van Syrië brengen. De expo is een convergentiepunt van de verschillende streefdoelen van Own Narrative: we willen een wereldwijd collectief vormen dat sensibiliseert en mensen aanmoedigt om hun verhaal te vertellen.

Daarnaast is het de bedoeling om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving (februari 2023) in Syrië. De kunstwerken worden online geveild. De helft van de opbrengst gaat integraal naar de ‘Witte Helmen’, die slachtoffers van de aardbeving in Syrië helpt. Een vijfde van de opbrengst gaat naar de kunstenaars zelf en met het overschot van de opbrengst willen we toekomstige expo’s verder financieren.”

Benieuwd naar echte verhalen? Bezoek dan zeker Bright Tomorrow in House of Compassion (Begijnhof 2062, 1000 Brussel)! De expo gaat dit weekend van start en loopt nog tot de laatste week van augustus.

Registreer je hier voor het openingsweekend van 8 en 9 juli.

Of bekijk de website en Instagram-pagina voor meer informatie.