-

Gentse diversiteit gevierd op Wereldvluchtelingendag

Op zondag 16 juni hebben we met veel enthousiasme de Gentse diversiteit gevierd op het grote plein voor De Expeditie op Dok Noord, ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag. Het evenement was een groot succes en trok een diverse groep bezoekers van alle leeftijden.

Inside Out Gent begon met de feestelijke opening van een indrukwekkende expositie met grote portretten. Deze portretten brachten de verhalen en gezichten van verschillende vluchtelingen in Gent tot leven, en boden een unieke inkijk in hun ervaringen en bijdragen aan onze gemeenschap. De hele dag door zorgde een DJ voor een bruisende sfeer met energieke muziek, terwijl diverse artiesten live optredens gaven die de rijke culturele diversiteit van Gent muzikaal vierden. 

Het publiek genoot zichtbaar van de optredens, waarbij er veel werd gedanst en meegezongen. Ook op culinair gebied was het feest: bezoekers konden genieten van heerlijk eten uit verschillende wereldkeukens. Voor de jongste bezoekers was er volop kinderanimatie voorzien, met leuke workshops waar ze hun creativiteit de vrije loop konden laten. 

Het evenement was een prachtige viering van verbinding, vreugde en culturele uitwisseling, en liet zien hoe divers en rijk de gemeenschap van Gent is. We kijken terug op een geslaagde dag vol mooie momenten en hopen dat iedereen net zo genoten heeft als wij.