-

Jaarverslag 2021: rechten en welzijn van mensen op de vlucht

Samen met de zomer is ook het jaarverslag 2021 van Vluchtelingenwerk Vlaanderen een feit. Lees ons verslag van een uitzonderlijk jaar, een jaar waarin onze organisatie werd uitgedaagd, maar stevig overeind bleef; waarin we samen met vele anderen een wezenlijk verschil hebben gemaakt voor mensen op de vlucht.
Jaarverslag 2021 - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Ook in 2021 zette Vluchtelingenwerk Vlaanderen zich in voor de rechten en het welzijn van mensen op de vlucht. Respect voor hun basisrechten is allesbehalve een verworvenheid. Helaas overheersten in 2021 crisissen en een hard migratiediscours, die ons verhinderden in een serene en optimistische sfeer te werken. Voor het tweede jaar op rij overschaduwde de gezondheidscrisis het land en dus ook onze werking.

De kracht van Vluchtelingenwerk zit in haar netwerk. Of het nu donateurs of vrijwilligers zijn, de vele sympathisanten en stagiairs die onze organisatie op onnavolgbare wijze ondersteunen. Samen zorgen ze ervoor dat we ons krachtiger kunnen positioneren. Zonder hen zouden we niet bestaan. 

In dit jaarverslag lees je meer over hoe Vluchtelingenwerk haar activiteiten vormgaf en over de reikwijdte van de impact op onze doelgroep en onze werking in het uitdagende jaar 2021.

Wij wensen je veel leesplezier met dit overzicht van ons parcours in 2021.

Lees ons jaarverslag

 

Een fysiek exemplaar van het jaarverslag bestellen? Klik dan hier