-

Leerlingen Sancta Maria Leuven tonen in video hoe het lot van vluchtelingen hen raakt

Hoe zouden mensen reageren als ze eens écht zouden luisteren naar de verhalen van vluchtelingen? Dat vroegen de leerlingen van een klasje in Sancta Maria Leuven zich af. Leraar Michiel Crijns: "We hielden eerst een protestactie, maar roepen heeft niet altijd het gewenst effect." Toen bedacht zijn klas dit filmpje.
Sancta Maria

Michiel Crijns is leraar Nederlands in Sancta Maria Leuven. De school sleepte in 2019 nog een selectie in de wacht voor 'Road of Change', een ervaringsgericht leertraject van Vluchtelingenwerk. In de krokusvakantie van 2019 trokken toen leerlingen en leerkracht Michiel Crijns langs vluchtelingenkampen aan de grenzen van Europa. 

In zijn lessen vrije ruimte belicht Michiel de actualiteit. Onlangs ging het over mensen op de vlucht. Hun lot trof zijn klassen van het eerste middelbaar heel erg, zeker nu ook families met kinderen soms geen opvangplaats krijgen.

"Het verbaast ons dat velen wel op de hoogte zijn van de problemen, maar toch doof lijken te blijven" Michiel Crijns - leerkracht Sancta Maria Leuven

Samen met de leerlingen plande Michiel een protestactie voor de school, maar roepen is niet altijd het beste middel om gehoord te worden. De leerlingen namen met een koptelefoon plaats voor de camera. Hun gelaat vertelt wat ze voelen. Bekijk hieronder hun filmpje.

Sancta Maria Leuven - Het gebeurt hier. En nu. from SML Media on Vimeo.