-

Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht slaakt noodkreet

Op dinsdag 1 maart gaf het Limburgs platform voor mensen op de Vlucht in Hasselt op het Vrijwilligersplein aan het standbeeld van de oorlogsvrijwilligers een persconferentie. De vrijwilligers zijn voor mensen op de vlucht de sleutel naar een beter samenleven. Symbolischer kan de uitgekozen plek, het beeld en de boodschap niet zijn, met de situatie van honderdduizenden Oekraïners die gevlucht zijn voor het oorlogsgeweld.
Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht

Op dinsdag 1 maart slaakt het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (LPV) een noodkreet voor noodzakelijke ondersteuning. De 320 vrijwilligers van de vrijwilligersorganisatie zijn actief in 26 gemeenten in Limburg. Ze klopten op tafel bij Vlaams ministers Wouter Beke en Bart Somers omdat ze na een 25 jaar werk nog altijd geen cent subsidie ontvangen. 

In haar zoektocht naar middelen wordt het LPV van het kastje naar de muur gestuurd. Het gevaar bestaat dat mensen op de vlucht in de kou blijven staan met hun hulpvragen en vrijwilligers afhaken door gebrek aan ondersteuning.

“We ontstonden in 1996 en onze doelstelling is om Limburgse organisaties die zich inzetten voor mensen op de vlucht te verbinden en te ondersteunen”

Nochtans verrichten ze heel belangrijk werk. De vrijwilligers helpen nieuwkomers en mensen op de vlucht met het leren van de taal, een woning zoeken of met administratieve taken. Maar er is dringend nood aan een voltijdse coördinator die betaald wordt.

Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht

 

 

Steun het LVP en laat zien dat ook jij mensen op de vlucht welkom heet!

Steun LVP